Хроніка обласних новин з 01 по 05 квітня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин з 01 по 05 квітня 2019 року

1 квітня у с. Гоголеве Шишацького району у рамках заходів з нагоди 210-ї річниці від дня народження М.В. Гоголя за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, голови обласної ради О.Біленького відбулося урочисте відкриття культурно-мистецького центру Національного музею-заповідника М.В.Гоголя.

Потому керівники області взяли участь у роботі Міжнародної конференції «Гоголя світ, Гоголь у світі», що відбулася за сприяння Полтавського національного педагогічного університету імені                 В.Г. Короленка та Національного музею-заповідника М.В. Гоголя.

Довідково: с.Гоголеве стане центром культурних традицій письменника,  своєрідним мистецьким хабом, вартість проекту понад 50 млн. грн. На реконструкцію музею та систему берегоукріплення з обласного бюджету вже виділено понад 5 млн. грн.  Також проведено реконструкцію  головного корпусу музею та місцевого будинку культури.

2 квітня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної комісії з питань надання  матеріальної допомоги населенню області з обласного бюджету. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

2 квітня у м. Полтаві за участю директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко, директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко, представників громадськості, молоді, ЗМІ  відбулося відкриття виставки  «Слово Гоголя дивне…» та презентація фільму «Земля Гоголя», який інформує про туристичні маршрути, пов’язані з письменником.

3 квітня голова обласної ради О.Біленький у ході робочої поїздки до м.Миргород взяв участь у засіданні Регіональної платформи з вироблення політики в сфері місцевого самоврядування за темою «Реалізація повноважень органами місцевого самоврядування: новації в законодавстві, неврегульовані питання земельного законодавства».

3 квітня т.в.о. голови облдержадміністрації Р.Товстий у ході робочої поїздки до Кременчуцького району провів оперативну нараду на будівництві амбулаторії в  с. Дмитрівка Дмитрівської сільської ради,  м. Горішні Плавні. Дано відповідні доручення.

03 квітня у м.Полтаві під керівництвом заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя відбулося засідання оргкомітету з проведення ІІ Універсальної книжкової виставки - ярмарку «ПОШУК». Затверджений робочий план підготовки цієї книжкової події, яка пройде                 23-24 травня ц.р.

3 квітня заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь взяв участь у проведенні конкурсу на заміщення вакантної посади державної служби категорії «В» - провідного спеціаліста Служби у справах дітей облдержадміністрації.

3 квітня директор Департаменту  агропромислового розвитку облдержадміністрації С.Фролов взяв участь  у відеоконференції Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань стану реалізації державних програм фінансової підтримки сільгосптоваровиробників.

4 квітня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося засідання комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади генерального директора Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго». За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

5 квітня у м.Полтаві  заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної комісії з визначення  даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑