Хроніка обласних новин з 03 по 07 червня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 03 по 07 червня 2019 року

4 червня т. в. о. голови облдержадміністрації Р.Товстий взяв участь у відкритті виставкової експозиції Полтавської області в рамках ХХХІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019».

5 червня у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко, керівника апарату обласної ради О.Черкас, директора Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області О.Черчатого, депутата обласної ради Р.Рогова, працівників медійної сфери регіону відбулися урочистості з нагоди Дня журналіста, зокрема, нагороджено переможців обласного щорічного творчого конкурсу «Журналіст року», кращим працівникам галузі вручено відзнаки обласної влади.

5 червня у селищі Нові Санжари за участю першого заступника директора Департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ю.Варченка, радника з комунікацій Полтавського ЦРМС Ю.Ісаєва і радника з децентралізації О.Ісипа відбувся семінар «Громада, держава та медіа: точки взаємодії в умовах реформ». Участь у заході взяли працівники райдержадміністрацій та міськвиконкомів з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, працівники ОТГ. Розглянуто питання: «Можливості та загрози для екс-районок під час реформи децентралізації», «Синергія зусиль ОТГ та медіа як складова успіху», «Важливість дотримання державницької політики в сучасному медіапросторі регіону та головні точки взаємодії медіа і влади під час реформ».

5 червня у с. Вакуленці Полтавського району у рамках тижневих тактико-технічних навчань для резервістів за участю військового комісара обласного військового комісаріату полковника Д.Губського тривали тренування на 9 навчальних точках. Зокрема, резервісти відпрацьовували вправи стрільби з автомата та пістолета, вивчали тактичну медицину, опановували новітні прилади, які забезпечують оперативний радіозв’язок, вивчали військову топографію та вдосконалювали інженерну підготовку.

6 червня в студії ОКІА «Новини Полтавщини» за участю керівництва Департаменту освіти і науки облдержадміністрації у рамках проведення експертних зустрічей, ініційованих СКМУ, відбулося громадське обговорення питання: „Розбудова мережі інклюзивно-ресурсних центрів та підготовка кадрів для інклюзивної освіти”. В обговорені питання взяли участь науковці освітніх закладів Полтавщини та громадськість.

7 червня у м. Полтаві за участю науковців, педагогів, ректорів закладів післядипломної педагогічної освіти відкрито роботу Всеукраїнської науково-практичної конференції «Трансформація системи підвищення кваліфікації педагогічних кадрів в умовах відкритої освіти». Відбулася наукова комунікація провідних науковців, молодих дослідників та практиків-освітян щодо ознайомлення із вітчизняними та зарубіжними теоретичними напрацюваннями та практичним досвідом щодо тенденцій впровадження та подальшого розвитку відкритої післядипломної педагогічної освіти та технологій дистанційного навчання, модернізації освітньої діяльності закладів освіти та використання потенціалу цифрових технологій для підвищення ефективності та якості діяльності закладів освіти.

 

 

Наверх ↑