Хроніка обласних новин з 06 по 11 травня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин з 06 по 11 травня 2019 року

7 травня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації Р.Товстий взяв участь у роботі спільного засідання Державної та Регіональної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку у відео режимі провів Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, перший заступник голови Комісії Г.Зубко. Обговорено питання безпечного поводження з пестицидами та агрохімікатами в Україні, заходи протидії пожежам у природних екосистемах, стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області до прийняття відпочиваючих та ряд інших.

7 травня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та будівельників провів виїзну нараду з питання проведення робіт капітального ремонту приміщень та благоустрою території в Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці. Дано відповідні доручення.

7 травня у Полтавському музеї авіації і космонавтики за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, студентської молоді, ветеранських організацій відбулося відкриття виставки та урочистий захід до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

7 травня у м. Полтаві голова обласної ради О.Біленький провів зустріч із групою представників обласних громадських організацій. У ході спілкування були обговорені питання щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики на регіональному рівні, відновлення діяльності Громадської рада при Полтавській обласній раді як її дорадчого органу, створення умов для виступів представника Громадської ради при обласній раді на початку пленарного засідання сесії обласної ради, увічнення пам’яті загиблих героїв Майдану на площі біля адміністративної будівлі обласної ради та облдержадміністрації та інші.

7 травня у Державному архіві Полтавської області за участю заступника директора ДАПО Т.Пустовіта, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, учнівської молоді, ветеранських організацій до 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося відкриття документальної виставки «Злочини Третього Рейху. Полтавщина». Архівістами підготовлено експозицію з двох розділів, які містять 67 документів Другої світової війни, які є цінним і неупередженим джерелом для об'єктивного пізнання минулого. Т.Пустовітом наголошено, що «Україна у тій страшній війні постраждала чи не найбільше серед інших колишніх республік СРСР».

8  травня в  урочищі Шумейкове Лохвицького району на території Меморіального комплексу воїнам Південно-Західного фронту за участю заступників голови облдержадміністрації М.Білоконя та О.Пругла, керівників Лохвицького району, ветеранських делегацій краю, архієпископа Полтавського та Кременчуцького ПЦУ Федора з нагоди Дня пам’яті та примирення та 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося обласне свято «Обереги пам’яті». Ветеранів війни вшановано нагородами та подарунками, відбувся святковий концерт.

9 травня у м. Полтаві з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за участю заступників голови облдержадміністрації О.Пругла та М.Білоконя, секретаря міської ради О.Шамоти, депутатів обласної і міської рад, представники  галузей освіти, охорони здоров’я, військових, трудових колективів міста, громадських організацій, духовенства, студентської й учнівської молоді війни (понад 5 тис. осіб) відбулося покладання вінків і квітів до Вічного вогню. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув у роки Другої світової війни. Цього ж дня О.Пругло та М.Білокінь та чисельні мешканці обласного центру взяли участь у панахиді, яку провів архієпископ Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір, та покладанні квітів до могил загиблих учасників АТО на Алеї Героїв центрального кладовища міста. 8 та 9 травня у районах та містах регіону відбулося близько 1000 заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення, 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за участю 250 тис. осіб.

9 травня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь взяв участь у тематичному дійстві біля пам’ятного знака Героям-авіаторам, що розташований на території Авіамістечка обласного центру. У своєму виступі М.Білокінь наголосив, що «ніколи не має повторитися така величезна трагедія, якою стала для людства Друга світова війна».

10 травня у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, заступника голови обласної ради А.Ханка, представників жіночих делегацій міст та районів області відбулися урочисті заходи до Дня матері. Керівники області висловили особливу вдячність матерям, діти яких загинули у зоні проведення ООС (АТО). Творчий центр Наталії Май для запрошених організував концертну програму за участю кращих творчих колективів краю.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

 

 

облдержадміністрації

Наверх ↑