Хроніка обласних новин з 09 по 13 вересня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 09 по 13 вересня 2019 року

9 вересня у м. Полтаві біля могили І.Котляревського та пам’ятника видатному земляку за участю т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругла, заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, секретаря Полтавської міськради О.Шамоти відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 250-ї річниці з дня народження засновника нової української літератури. Потому у музеї-садибі І.Котляревського відкрито роботу мистецького майданчика із театралізації епохи ХІХ століття та відбулося погашення ювілейної марки й конверта.

9 вересня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів нараду щодо вирішення проблемних питань, які виникли при переведенні населення Щербанівської ОТГ Полтавського району на індивідуальне опалення до початку опалювального сезону 2019/20 року. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

9 вересня у Полтавському обласному музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, почесних гостей профільних інститутів Національної академії наук України та Національної спілки письменників України відбулися урочистості до 250-річчя з дня народження І.П.Котляревського. Завершилися заходи виступом Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г. Верьовки. Цього ж дня на Соборному майдані відбувся тематичний флешмоб «Де згода в сімействі».

10 вересня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання Координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу та боротьби з наркоманією при облдержадміністрації. За підсумками роботи дано відповідні доручення щодо посилення ефективності роботи у зазначеній сфері.

10 вересня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування. Розглянуто питання «Про припинення права користування частиною мисливських угідь ДП «Лубенське лісове господарство», Про надання ТОВ «Мисливськорибальське господарство «Удай» у користування мисливських угідь на території Лубенського району Полтавської області», «Про внесення змін до Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2019 році», «Про питання раціонального використання лісів і лісових насаджень Полтавської області» та ряд інших.

10 вересня у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій. Депутатами погоджено кандидатури учасників Операції об’єднаних сил для нагородження почесною відзнакою - Нагрудним знаком Полтавської обласної ради «За вірність народу України», розглянуто звернення ГУНП в Полтавській області щодо розгляду на черговій сесії обласної ради питання стосовно визначення кандидатур двох представників від обласної ради до нового складу поліцейської комісії ГУНП в Полтавській області. Також розглянуто питання «Про внесення змін до Комплексної програми щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2016 - 2020 роки», «Про виділення коштів військовій частині А3114» та ряд інших.

11 вересня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий провів засідання комісії з питань розподілу в 2019 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

12 вересня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної комісії з питань надання матеріальної допомоги населенню області з обласного бюджету. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

12 вересня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у загальнодержавній селекторній нараді з питань підготовки до опалювального періоду 2019/20 року та сталого його проходження, яку в режимі відеоконференц-зв’язку провели керівники Міністерства розвитку громад та територій України.

12 вересня у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО. Заслухано та обговорено інформацію директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко про організацію роботи щодо безперешкодної діяльності засобів масової інформації, подальшого утвердження свободи слова в Україні, проведення інформаційних кампаній соціального спрямування на території області, про заходи щодо сприяння розвитку громадянського суспільства та комунікації органів влади з громадськістю, підвищення інституційної спроможності громадських об’єднань області. Також розглянуто питання про забезпечення захисту інформації програмного комплексу для голосування «Taiden», встановленого у залі засідань обласної ради та ряд інших питань.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

 

Наверх ↑