Хроніка обласних новин з 11 по 15 лютого

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин з 11 по 15 лютого 

11 лютого у м.Полтаві на нараді у голови облдержадміністрації В.Головка за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання  «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в Полтавській області за 2018 рік», «Про хід виконання Програми підтримки населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Полтавської області для виконання заходів з енергозбереження на 2015-2020 роки», «Про стан гідротехнічних споруд водних об’єктів (водосховищ і ставків) на території області». За підсумками розгляду дано відповідні доручення. У роботі наради взяв участь голова обласної ради О.Біленький.

11 лютого у м.Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка,  заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Розглянуто питання «Про стан передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад на території Полтавської області», «Про порядок сплати платежів за землекористування за підсумками проведеної нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення у 2018 році (роз’яснення вимог законодавства)», «Про стан виплати орендної плати за використання земель власникам земельних часток (паїв) у 2018 році», «Про хід виконання у 2018 році обласної Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року (в новій редакції) та інші.

11 лютого у м. Полтаві перший заступник голови обласної ради Є.Холод провів засідання журі Премії Полтавської обласної ради імені Володимира Вернадського. Після ознайомлення з матеріалами, поданими на здобуття Премії, розглянуто наукову діяльність претендентів та визначено переможців у 2-х номінаціях, яких 12 березня буде урочисто нагороджено у день народження В.Вернадського.

12 лютого у м.Полтаві за участю голови облдержадміністрації В.Головка, голови обласної ради О.Біленького відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном. Депутатами розглянуто та підтримано профільні проекти рішень чергової сесії обласної ради щодо внесення змін та доповнень до ряду обласних програм, фінансування природоохоронних заходів за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2019 році, до показників обласного бюджету на 2018 рік, затвердження звіту про виконання обласного бюджету на 2018 рік, внесення змін до показників обласного бюджету на 2019 рік, Стратегії розвитку Полтавської області на період 2021 - 2027 років і Плану заходів з її реалізації. Також підтримано Положення про фінансові плани комунальних підприємств області та нову редакцію обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області.

 

12  лютого у м.Полтаві директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Т.Голбан зустрівся з першим віце-президентом Федерації плавання України В.Шуміліним та обговорив питання продовження будівництва басейну на вулиці Петра Юрченка обласного центру. Йшлося про передачу будівлі на баланс облдержадміністрації,  завершення будівництва об’єкту з частковим переплануванням приміщень та використання об’єкту як для заняття з плавання мешканцями краю, так і для проведення національних та міжнародних змагань.

13 лютого у м. Полтаві голова облдержадміністрації В.Головко   у режимі відеоконференцзв’язку провів нараду з головами райдержадміністрацій з питань реалізації окремих аспектів політики державотворення на місцях.

13 лютого у м. Полтаві за участю голови обласної ради О.Біленького, першого заступника голови облдержадміністрації А.Пісоцького відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр. Розглянуто питання «Про стан надходжень рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату до місцевих бюджетів Полтавської області за 2018 рік», «Аналіз показників діяльності Полтавського обласного комунального виробничо - комерційного підприємства «Полтавапаливо» за 2018 рік» та ряд інших.

13 лютого заступник голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Зубка щодо роботи підприємств житлово-комунального господарства у 2018 році.

14 лютого у м. Кременчук за участю голови облдержадміністрації В.Головка, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, 66 депутатів (84 за списком) відбулося виїзне пленарне засідання двадцять четвертої  сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання, яке провів голова обласної ради О.Біленький. На початку роботи сесії керівники області вручили державні нагороди полтавцям. Також  депутати прийняли Звернення до релігійних православних громад Полтавщини щодо подолання розколу в українському православ’ї та приєднання до Православної Церкви України. Упродовж пленарного засідання депутати розглянули понад сорока п’яти питань життєдіяльності області.

14 лютого у м. Полтаві за участю заступників голови облдержадміністрації М.Білоконя та О.Пругла, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації відбулася урочиста зустріч з активом обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Афганістану. Колишнім воїнам-афганцям вручено державні нагороди та почесні грамоти. Учасників заходу запрошено на тематичну концертну програму з нагоди пам’ятної дати.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑