Хроніка обласних новин з 14 до 19 січня

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин

14 січня у м. Полтаві на нараді в голови облдержадміністрації В.Головка за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про впровадження аграрних розписок у 2018 році у Полтавській області та завдання щодо забезпечення фінансування сільгоспвиробників на час проведення комплексу польових робіт», «Про стан захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа», «Про підготовку до контрольної перевірки стану цивільного захисту області у березні 2019 року».

Поінформовано, що Полтавська область стала першим регіоном де почали застосовувати аграрні розписки. З вересня 2014 року  в Полтавській області запроваджено пілотний проект із введення в обіг аграрних розписок. За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

14 січня у м. Полтаві заступник директора  Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ю.Курилко взяв участь у селекторній  нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Зубка, де в режимі відеоконференцзв’язку обговорено питання щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості та впровадження технологій з використання телекомунікаційних засобів. У м. Києві у роботі наради взяли участь заступник голови облдержадміністрації О.Пругло та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації В.Лисак.

5 січня у м. Полтаві з ініціативи облдержадміністрації за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, депутатів місцевих рад, керівників громадських та релігійних організацій провідних християнських конфесій краю, ЗМІ відбувся Молитовний сніданок «Церква у сучасному суспільстві». Наголошено, що проведення молитовних сніданків сприяє розвитку духовності і моральності у суспільстві, популяризації християнських цінностей, підвищенню авторитету держави.

15 січня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб провів нараду щодо переведення населення Щербанівської ОТГ Полтавського району з централізованого теплопостачання на індивідуальне опалення.

15 січня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий провів нараду зі спеціалістами управлінь, відділів та секторів агропромислового  розвитку райдержадміністрацій з питань дотримання вимог Галузевої угоди щодо рівня  середньомісячної заробітної плати в сільському господарстві. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

16 січня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації  М.Білокінь за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації провів нараду з питання відзначення в області 210-ї  річниці від дня народження М.Гоголя. Поінформовано, що відповідні заходи відбудуться на початку квітня та триватимуть протягом тижня. Дано відповідні доручення.

17 січня у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося спільне засідання комісій з питань соціального захисту населення та з питань ветеранів та учасників бойових дій Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації, де розглянуто обсяги фінансування та напрямки використання бюджетних коштів, передбачених на фінансову підтримку організаційної діяльності обласних громадських організацій осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2019 рік. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

17 січня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло  провів засідання обласної комісії з питань надання  матеріальної допомоги населенню області з обласного бюджету. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑