Хроніка обласних новин з 14 по 18 жовтня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 14 по 18 жовтня 2019 року

14 жовтня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, депутатів обласної ради, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, депутатів Полтавської міської ради, військовослужбовців, представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості, ЗМІ, місцевих мешканців з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Загиблим українським козакам».

14 жовтня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, депутатів обласної ради, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості, відбулося покладання квітів до пам’ятника українській народній співачці, Герою України Р.Кириченко з нагоди 75-річчя від дня народження.

14 жовтня у м.Полтаві на Алеї Героїв Центрального міського кладовища за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, депутатів обласної ради, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, депутатів Полтавської міської ради, військовослужбовців, представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості, ЗМІ відбувся меморіальний захід з вшанування пам’яті загиблих учасників АТО з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

15 жовтня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого, Кобеляцького міського голови О.Копильця, керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації провів нараду з розгляду звернення депутата Полтавської обласної ради Г.Б. Коваленка до облдержадміністрації щодо забруднення земель Кременчуцького лісгоспу небезпечними відходами в межах Кобеляцького району. За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

15 жовтня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у засіданні комісії з відбору консультантів, товарів, робіт та неконсультаційних послуг за проектом № 8475-UA «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» (субпроект «Запровадження інноваційної моделі системи наданих послуг хворим на гіпертонію у Полтавській області»). За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

16 жовтня у м. Полтаві директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації С.Фролов взяв участь у відеоконференції з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з питання проведення осінньо-польових робіт.

16 жовтня у Лубенській міській раді за участю представників Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбувся кущовий семінар «Інструменти та механізми участі громадськості у процесах формування та реалізації державної політики та вирішення питань місцевого значення» для представників райдержадміністрацій, ОТГ, інститутів громадянського суспільства та ЗМІ.

16 жовтня у м. Полтаві за участю представників облдержадміністрації, громадськості, студентів ВНЗ відбулася обласна науково-практична конференція «80 років у колі друзів», присвячена 80-й річниці Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного.

17 жовтня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у загальнодержавній селекторній нараді з питань моделювання мережі публічних сервісів та послуг, перегляду перспективних планів формування територій громад областей, оптимізації структурних підрозділів райдержадміністрацій та граничної чисельності працівників таких підрозділів, яку провів Прем’єр-міністр України О.Гончарук.

17 жовтня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб провів нараду з питань організації виконання рішення першого пленарного засідання 27 сесії облради від 17.09.2019 року № 1190 «Про визнання рішення пленарного засідання 23 сесії облради від 21 грудня 2018 року № 988 «Про припинення в результаті реорганізації ОВКП водопровідно-каналізаційного господарства «Миргородводоканал» шляхом приєднання до комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» таким, що втратило чинність». За підсумками роботи дано відповідні доручення.

17 жовтня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб, райдержадміністрацій провів нараду щодо стану підготовки до експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області в осінньо-зимовий період 2019/20 року. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

17 жовтня у м. Полтаві за сприяння Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації та участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого відбулося засідання «круглого столу» за темою «Проходження стратегічної екологічної оцінки в рамках містобудівної документації». Актуалізовано питання процедури визначення, опису та оцінювання наслідків виконання документів державного планування для довкілля, здоров’я населення, виправданих альтернатив, розроблення заходів із запобігання, зменшення та пом’якшення можливих негативних наслідків тощо.

18 жовтня у м. Полтаві за участю директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації С.Фролова відбулися урочистості з нагоди професійного свята Дня працівників харчової промисловості. Кращим представникам галузі вручено відзнаки обласної влади.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

 

 

Наверх ↑