Хроніка обласних новин з 15 по 19 квітня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 15 по 19 квітня 2019 року

15 квітня у м. Полтаві на нараді у т.в.о. голови облдержадміністрації Р.Товстого за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році», «Про хід весняно-польових робіт у 2019 році» та «Про епізоотичну ситуацію в області та ризики занесення інфекційних хвороб». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

16 квітня у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання робочої групи з розробки порядку використання прапорів на території Полтавської області, де розглянуто та узгоджено пропозиції щодо процедури використання прапорів на Полтавщині: Державного Прапора України, прапора Полтавської області, червоно-чорного прапора боротьби українського народу, прапора Європейського Союзу.

16 квітня у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання журі Премії Полтавської обласної ради імені Панаса Мирного. Після ознайомлення з матеріалами, поданими на здобуття премії, розглянуто творчу діяльність претендентів. Потому визначено лауреатів у номінаціях: «Література, літературознавство», «Журналістика, публіцистика», «Мистецтво» та «Народна творчість, народні ремесла». Урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії відбудеться в Полтавському літературно-меморіальному музеї Панаса Мирного в день народження письменника - 13 травня.

16 квітня у м. Полтаві за сприяння управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації відбувся семінар за темою «Реалізація державної політики щодо забезпечення прав багатодітних сімей, в частині ведення реєстру багатодітних сімей та видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї».

17 квітня у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування. Розглянуто питання «Про організацію збирання і видалення побутових відходів, створення полігонів для їх захоронення, роздільне збирання корисних компонентів цих відходів на території області та вжиття власниками та користувачами місць видалення відходів заходів щодо обмеження та запобігання негативному впливу відходів, а саме щодо недопущення захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів», «Про стан виконання комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами у Полтавській області на 2017-2021 роки» та ряд інших.
17 квітня голова Полтавської обласної ради О.Біленький у ході робочої поїздки до Шишацького району спільно з головою райдержадміністрації В.Іваненком та головою районною ради В.Сазоновим відвідав ЦРЛ, де оглянув капітально відремонтовані приміщення дитячого та інфекційного відділень лікарні, зустрівся з медичним персоналом. Потому О.Біленький побував у Шишацькому ліцеї для обдарованих дітей, де ознайомився із роботою закладу та зустрівся з освітянами району. Також оглянуто класні кімнати, спортивну залу, їдальню, спальний корпус інтернатного закладу для цілодобового перебування дітей у ліцеї. Завершилася робоча поїздка зустріччю з громадою Шишаччини, де відбувся зацікавлений діалог щодо актуальних питань розвитку району.

17 квітня у Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені М.Остроградського за участю заступника голови обласної ради А. Ханка відбулося виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури. Розглянуто питання «Про підвищення кваліфікації педагогічних працівників», «Про проект рішення обласної ради «Про зміну найменування Комунального вищого навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавське музичне училище імені М.Лисенка», «Про хід реалізації програми «Опікуємося освітою» на 2017 - 2020 роки» та ряд інших.

17 квітня у м. Полтаві за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації відбулося засідання ради ГО «Ветеранів та інвалідів Полтавської області Союз Чорнобиль України». Обговорено проблемні питання соціального захисту чорнобильців, зокрема, що стосуються пільгового перевезення, лікування та оздоровлення.

18 квітня у м. Полтаві виконуючий обов’язки голови обласної ради Є.Холод провів засідання журі обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади - шлях до сталого розвитку громад», заснованого обласною радою з метою підвищення обізнаності населення Полтавщини про переваги та здобутки реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади. Розглянуто подані на конкурс матеріали та визначено лауреатів і переможців у номінаціях «Краща онлайн-публікація», «Краща стаття у друкованому ЗМІ», «Кращий радіоматеріал» та «Кращий відеосюжет». Переможці (лауреати) конкурсу одержать дипломи і грошові премії (перша премія - 10 тис. грн, друга - 7 тис. грн, третя - 5 тис. грн.). Учасників конкурсу відзначать грамотами обласної ради.

18 квітня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації, представників громадських організацій чорнобильців провів нараду щодо підготовки та проведення заходів до 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи. За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

19 квітня у м. Полтаві за участю першого заступника Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Н.Черняк відбулося засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

Департамент інформаційної діяльності та 
комунікацій з громадськістю

Наверх ↑