Хроніка обласних новин з 18 по 22 березня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин з 18 по 22 березня 

16 березня у м.Полтаві за участю Президента України П.Порошенка, Віце-прем’єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Г.Зубка, голова обласної ради О.Біленького, народних депутатів України А.Реки, К.Іщейкіна відбулося розширене засідання Ради регіонального розвитку Полтавської області, де підбито підсумки реалізації політики децентралізації в регіоні та розглянуто питання про затвердження Плану перспективного розвитку Полтавської області на період 2019-2021 років. Констатовано, що за період впровадження реформи децентралізації в області створено 46 об’єднаних територіальних громад (2018 рік - 5, 2017 - 18, 2016 - 10, 2015 - 13), які об’єднали у своєму складі 169 місцевих рад (34% від їх загальної кількості).

Під час засідання Президент України представив заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого як виконувача обов’язків голови Полтавської облдержадміністрації та доручив йому координувати реалізацію Перспективного плану формування територій громад Полтавської області, що у новій редакції Плану передбачає створення 77 об’єднаних територіальних громад як з урахуванням ініціативи на місцях, так із розширенням повноважень місцевого самоврядування та збільшенням його фінансування. Глава держави відзначив економічний потенціал області та підкреслив, що за останні роки частка експорту продукції товаровиробників Полтавщини в країни ЕС зросла до 51%.

18 березня заступник голови Полтавської облдержадміністрації О.Пругло спільно з директором Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації В.Лисаком відкрив реконструйоване хіміотерапевтичне відділення Полтавського обласного онкологічного диспансеру. У відділенні замінено тепло-, водо- та електромережі, встановлено сучасні вікна та дверні блоки, облаштовано підлогу, змонтовано систему вентиляції та кондиціювання, цілодобову систему моніторингу стану пацієнтів.

Довідково: на капітальний ремонт відділення з обласного бюджету витрачено 15,4 млн. грн.

19 березня заступник голови Полтавської облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у селекторній нараді з питань надання житлових субсидій у грошовій формі та проведення з 1 березня 2019 року індексації пенсій і забезпечення її виплати, яку у відео режимі провів Віце-прем’єр-міністр України П.Розенко.

19 березня у Полтавському національному технічному університеті імені Ю.Кондратюка за участю заступника міністра освіти і науки України, голови Наглядової ради ВГО «Спортивна студентська спілка України» Р.Греби, заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, народного депутата України К.Іщейкіна, президента ВГО «Спортивна студентська спілка України», ректора Національного університету фізичного виховання і спорту України Є.Імаса, голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, генерального секретаря Спілки В.Стеценка відбулося засідання ВГО «Спортивна студентська спілка України», де презентовано Полтавське відділення Спортивної студентської спілки України та Полтавське відділення Української Федерації учнівського спорту. Потому відбулося відкриття Кубка України серед науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти зі спортивного більярду «Вільна піраміда», відкриття Чемпіонату Полтавської області з черлідингу серед квартетів, а також турніру з CoolGames та Всеукраїнського спортивного руху Олександра Педана «JuniorZ».

 

20 березня тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Р.Товстий за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко зустрівся з архієпископом Полтавським та Кременчуцьким ПЦУ Федором та обговорив окремі аспекти релігійної ситуації в області.

20 березня у м.Полтаві з ініціативи Аналітичного центру КУ «Інститут розвитку міста» та участю начальника управління житлово-комунального господарства Департаменту  будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ облдержадміністрації Є.Реви відбувся третій Форум ОСББ Полтавщини. Метою заходу є якісний підхід до створення ОСББ в Полтавській області та підвищення рівня обізнаності голів ОСББ.

21 березня у м.Полтаві Віце-прем’єр-міністр України П.Розенко зустрівся з тимчасово виконуючим обов’язки голови облдержадміністрації Р.Товстим. Під час зустрічі обговорено перспективи соціально-економічного розвитку регіону. Потому П.Розенко спільно із заступником голови облдержадміністрації О.Пруглом взяв участь у розширеній нараді керівників соціальних служб області (з підключенням студій РДА та виконкомів міст обласного значення) з питань реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 щодо надання населенню житлових субсидій у готівковій формі та перебігу осучаснення пенсій з 1 березня 2019 року в рамках проведення пенсійної реформи. Також П.Розенко та О.Пругло взяли участь у прес-конференції для представників регіональних ЗМІ та зустрілися у Полтавському обласному центрі зайнятості з учасниками пілотного проекту «Рука допомоги».

21 березня Віце-прем’єр-міністр України П.Розенко у супроводі заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя відвідав Миргородську амбулаторію сімейної медицини та ПрАТ «Миргородкурорт», де вивчив досвід організації оздоровлення учасників АТО, сімей загиблих учасників АТО, інших пільгових категорій у межах реалізації обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки.

21 березня на Полтавщині з робочою поїздкою перебував Міністр інфраструктури України В.Омелян, який спільно з головою обласної ради О.Біленьким ознайомився зі станом та утриманням доріг у Лохвицькому та Решетилівському районах області. Також В.Омелян проінспектував Міжнародний аеропорт «Полтава», де наголосив на позитивних перспективах розвитку підприємства та урядових намірах надалі поступово відновлювати роботу регіональних аеропортів.

21 березня у м.Полтаві за участю директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко відбулася презентація літературно-мистецького журналу «Полтавська криниця» Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України, який видається за кошти обласного бюджету.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑