Хроніка обласних новин з 19 по 23 серпня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин з 19 по 23 серпня 2019 року

19 серпня у м. Полтаві на нараді у виконувача обов’язків голови облдержадміністрації Р.Товстого за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в Полтавській області за перше півріччя 2019 року», «Про результати аудиту ефективності використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області та про хід виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення області Державним підприємством «Агентство місцевих доріг Полтавської області» в 2019 році». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

20 серпня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло за участю начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації О.Буцького провів робочу зустріч з представниками Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ в Україні з Команди Харкова Хайді Маргаритою Васкес Панес (Іспанія) та Ангежкою Жигас (Польща). Обговорено питання реалізації в регіоні гендерної політики, протидії домашньому насильству, захисту прав нацменшин тощо.

20 серпня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби Полтавської обласної державної адміністрації. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

\20 серпня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації, знаних представників творчої інтелігенції країни та регіону провів нараду з питань підготовки урочистих заходів до 250-річчя від дня народження І.П. Котляревського. Обговорено організаційні моменти проведення урочистостей, зокрема, покладання квітів до пам’ятника І.Котляревському, святкового заходу «Будеш батьку панувати, поки живуть люди, поки сонце з неба сяє, тебе не забудуть…», вручення Премії Полтавської обласної ради імені Івана Котляревського, показ-прем’єра вистави «Наталка Полтавка» та моно-вистави «Котляревський у персоналіях», художньо-мистецького пленеру «Полтавщина і Котляревський», проведення пісенного флешмобу тощо. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

20 серпня у м. Полтаві директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації І.Іщенко провела засідання комітету обласного конкурсу «Кращі товари Полтавщини», який проводиться у рамках заходів комплексної Програми розвитку малого та середнього підприємництва області. Конкурс має за мету популяризацію місцевих торгових марок, сприяння насиченню ринків області та України високоякісними і конкурентоспроможними товарами, виробленими на Полтавщині. Обговорено критерії визначення та формат відзначення переможців з урахуванням результатів лабораторних досліджень та вивчення споживацької думки. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

21 серпня у Полтавській облдержадміністрації т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та представників бізнесових структур регіону провів офіційну зустріч-нараду з діловою делегацією КНР, яку очолив секретар керівництва Міністерства промисловості та інформатизації КНР Ланг Веньйонг. Обговорено питання розширення міжнародного співробітництва.

21 серпня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання Наглядової ради Агенції регіонального розвитку Полтавської області. Обговорено актуальні питання поточної роботи та плани подальшої діяльності.

21 серпня у м. Полтаві з ініціативи облдержадміністрації з нагоди Дня незалежності України за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, провідних науковців ВНЗ обласного центру та представників громадянського суспільства відбулася науково-практична конференція «28-а річниця проголошення незалежності України: здобутки та перспективи».

22 серпня у сесійній залі Полтавської обласної ради за участю заступника Міністра освіти України В.Карандія, т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругла, голови обласної ради О.Біленького, керівника Харківського регіонального центру оцінювання якості знань О.Сидоренка, ректорів ВНЗ регіону, керівників ОТГ краю відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників «Освіта Полтавщини на шляху впровадження Нової української школи: підсумки 2018/2019 навчального року та основні завдання на 2019/2020  рік».

22 серпня у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського заступник директора Державного архіву Полтавської області Т.Пустовіт презентував представникам громадськості документальну виставку «Літопис Української державності. Мовою документів». Наголошено, що український народ має уже тисячолітню традицію державотворення. Виставка побудована за хронологічним принципом і складається із трьох розділів, зокрема, представлені документи різних історичних періодів ХХ-ХХІ століть, від української революції 1917-1921 років до сьогодення.

23 серпня у м. Полтаві на базі 179-го навчально-тренувального центру військ звʼязку за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, секретаря міської ради О.Шамоти, військовослужбовців-зв’язківців, представників громадськості відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

23 серпня у м. Полтаві  з нагоди 28-ї річниці незалежності України за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, секретаря міської ради О.Шамоти,  представників громадськості відбувся меморіальний захід з вшанування пам’яті загиблих учасників АТО/ООС на Алеї Героїв.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑