Хроніка обласних новин з 21 по 25 січня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин з 21 по 25 січня 2019 року

21 січня у м. Полтаві з ініціативи облдержадміністрації у рамках відзначення в області 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки за участю голови облдержадміністрації В.Головка, першого заступника голови облдержадміністрації А.Пісоцького, заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, депутатів місцевих рад, громадськості, студентської молоді, ЗМІ відбулася презентація документального фільму «100 років Української революції. Полтавщина (фільм другий)».

21 січня у м. Полтаві на нараді в голови облдержадміністрації В.Головка за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про епідемічну ситуацію із захворюваності на грип у 2018 році та забезпечення виконання заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій на період виникнення епідемії у 2019 році», «Про результати роботи оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів у 2018 році», «Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на території області». За результатами роботи дано відповідні доручення.

22 січня у м. Полтаві з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представників провідних християнських конфесій краю, громадських активістів, депутатів місцевих рад, учасників АТО, студентської молоді відбулося Народне Віче та покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку.

22 січня на Полтавщині у с. Гоголеве Шишацького району заступник голови облдержадміністрації О.Пругло, заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь спільно з директором Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Т.Голбаном провели виїзну нараду щодо реконструкції місцевого сільського будинку культури під Гоголівський центр дозвілля. За результатами роботи дано відповідні доручення щодо завершення облаштування території та внутрішніх робіт, встановлення технічного обладнання з метою відкриття оновленої будівлі до 1 квітня 2019 року.

22 січня у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представників провідних християнських конфесій краю, громадських активістів презентовано дві експозиції, які присвячені 100-річчя Соборності України під назвою «Полтавщина: шляхами соборності і незалежності України» та виставку фотодокументів до 100-річчя Державного Герба України.

23 січня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло спільно з заступником голови облдержадміністрації М.Білоконем провів засідання комісії з питань нагородження при облдержадміністрації. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

23 січня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий на запрошення виконавчого директора БО «Світло Надії» Р.Дрозда взяв участь у робочій зустрічі з працівниками та підопічними Притулку для жінок, який було створено у 2017 році спільними зусиллями владних структур та благодійників у рамках реалізації ініціатив щодо протидії домашньому насильництву. Обговорено питання безпеки проживаючих у благодійному закладі жінок та їх дітей.

24 січня у Полтавській обласній клінічній лікарні імені М.В.Скліфосовського голова облдержадміністрації В.Головко спільно з заступником голови облдержадміністрації О.Пруглом, головним лікарем ПОКЛ Г.Оксаком відкрив реконструйоване урологічне відділення. На його модернізацію з обласного бюджету витрачено 7 млн. грн. Керівник області наголосив, що «питання модернізації обласної лікарні досить принципове. Нині потрібно багато коштів, щоб повноцінно відновити всю лікарню. Сьогодні оглянули модернізоване урологічне відділення,  незабаром прийматимемо роботу в хірургічному. Цього ж року відновимо й приймальне та діагностичне відділення».

Довідково: урологічне відділення розраховане на 50 ліжок. Щороку там лікуються понад 16 тисяч пацієнтів. 

24 січня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь в онлайн-нараді з питання оприлюднення містобудівної документації та використання веб-ресурсу pmap.minregion.gov.ua, а також результатів впровадження містобудівних норм, яку провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Л.Парцхаладзе.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑