Хроніка обласних новин з 22 по 25 квітня

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин з 22 по 25 квітня

22 квітня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної комісії з визначення  даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

23 квітня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації Р.Товстий взяв участь у роботі засідання президії Полтавської обласної ради, яке провів голова обласної ради О.Біленький. За рішенням президії обласної ради, пленарне засідання двадцять п’ятої сесії обласної ради сьомого скликання відбудеться 3 травня 2019 року у місті Миргороді в приміщенні Палацу культури ПрАТ «Миргородкурорт». Також на засіданні узгоджено пропозиції з питань, які планується розглянути на черговій сесії обласної ради.

23 квітня у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму. Депутатами проаналізовано стан виконання обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 - 2019 роки в частині підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року. Констатовано, що під час оздоровчого періоду працюватимуть 27 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які охоплять  близько 75 тис дітей (понад 50% від загальної кількості дітей  шкільного віку). Всього на оздоровчу кампанію буде залучено близько 100 млн. грн. бюджетних коштів. Середня вартість путівки складатиме близько 7 тис грн. Також розглянуто питання «Про формування та погодження переліку місць встановлення спортивних майданчиків у 2019 році», «Про попередній розгляд проекту рішення обласної ради «Про внесення змін до обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017 - 2020 роки у новій редакції» (зі змінами)» та інші.

23 квітня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання комісії для вирішення питань реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення та дано доручення.

23 квітня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь привітав учасників заключного концерту обласного міжвузівського мистецького фестивалю-конкурсу «Студентська весна».

24 квітня у Полтаві за участю т. в. о. голови  облдержадміністрації Р.Товстого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Розглянуто питання «Про використання внутрішніх водойм та розвиток рибного господарства в Полтавській області», «Про сучасний стан лісового господарства в області та стан виконання обласної цільової програми комплексного розвитку лісового господарства «Ліси Полтавщини на період 2016-2025 роки», «Про порядок передачі, утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення» та ряд інших.

24 квітня у м. Полтаві відбулася зустріч представників активу громадських організацій чорнобильців з керівниками Департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації, де обговорено проблемні питання соціальної та трудової реабілітації чорнобильців та членів їх родин. У заході взяли участь представники республіки Італія, зокрема, провінції Генуя міста сестрі Леванте, Каві ді-Лаваньє, Асоціації «Затока казок», церкви «Відродження Ісуса Христа».

25 квітня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови  облдержадміністрації Р.Товстого відбулося засідання обласного комітету протидії рейдерству. Проаналізовано поточний стан справ, дано відповідні доручення.

25 квітня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації Р.Товстого, першого заступника голови обласної ради Є.Холода, заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося спільне засідання постійної комісії обласної ради з питань з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр та постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО. Розглянуто питання «Про щорічну письмову звітність керівників підвідомчих підприємств (установ, організацій), які належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області», «Про проведення в області заходів ідеології державотворення», «Про організацію роботи з висвітлення діяльності обласної влади в ЗМІ та інформування громадськості про актуальні питання громадсько-політичного та соціально-економічного життя області» та інші. Обговорено профільні питання, які будуть винесені на розгляд чергової сесії обласної ради.

25 квітня у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, активістів громадських організацій чорнобильців, студентської та учнівської молоді, громадськості відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи.     

25 квітня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло зустрівся з представниками Асоціації «Затока казок» з міста  Сестрі-Леванте. Під час зустрічі обговорено питання оздоровлення дітей чорнобильців. З таким дружнім візитом італійці приїздять не вперше, а діти з Полтавської області мають змогу відпочивати та лікуватись на березі Середземного моря вже 24-й рік поспіль.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑