Хроніка обласних новин з 22 по 26 липня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 22 по 26 липня 2019 року

22 липня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий провів засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення щодо забезпечення дотримання чинного законодавства в аграрній сфері.

23 липня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого відбулося засідання Координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації у режимі відео-конференц зв’язку з райдержадміністраціями, виконавчими комітетами міських рад, об’єднаними територіальними громадами. Розглянуто питання «Про стан захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

23 липня на Полтавщині за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя відбулася апробація міжрегіонального маршруту «Стежками мандрівного філософа» (присвяченого Г.Сковороді) та круглий стіл з питання його опрацювання.

24 липня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у засіданні регіональної комісії з визначення статусу осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій населення. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

24 липня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації, представників спортивної громадськості регіону відбулася нарада з питань підготовки до проведення змагань Чемпіонату України з легкої атлетики. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

25 липня у м.Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла, 50 депутатів (з 84 за списком) відбулося друге пленарне засідання двадцять шостої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання, яке провів голова обласної ради О.Біленький. Прийнято рішення щодо припинення права користування частиною мисливських угідь, надання мисливських угідь у користування, погодження клопотань про приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок, оголошення територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Полтавської області, земельні та майнові питання, звернення депутатів обласної ради. На початку засідання оголошено про створення депутатської групи «Успішна Полтавщина, яку очолив Г.Коваленко. Також 40 депутатів підтримали лист громадськості до військової прокуратури, керівника ГУНП в області А.Замахіна та прокуратури Полтавської області з проханням взяти під контроль хід розслідування справи щодо обвинувачення голови Опішнянської селищної ради М.Різника. Депутатами не підтримано рішення «Про затвердження Порядку використання прапорів на території Полтавської області», «Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень».

25 липня у м. Полтаві за участю заступника директора Департаменту - начальника управління житлово-комунального господарства Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Е.Реви, заступника міського голови Кременчука В.Дегусара, начальника відділу водо-, теплопостачання, транспорту, зв’язку та енергетики Департаменту ЖКГ Горішньоплавнівської міськради Ж.Неклюдової відбулося засідання координаційної ради з контролю за виконанням заходів із підготовки народного господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року. Проаналізовано стан готовності теплових мереж, систем водопостачання, укомплектування техніки снігозбиральним обладнанням у містах Кременчук та Горішні Плавні. Після аналізу виступів причетних посадових осіб констатовано стан готовності на 50%. Дано відповідні доручення.

26 липня у м. Полтаві за участю за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла відбулася нарада з питань координації роботи соціального захисту населення щодо виплати компенсації на придбання житла окремим пільговим категоріям громадян відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719, від 28.03.2018 №214, від 18.04.2018 №280, в межах виділених області асигнувань на 2019 рік. За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

26 липня с. Більськ Котелевського району за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, керівників району, представників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації відбулася виїзна нарада з питань підготовки проведення етнофестивалю «ГЕЛОН-ФЕСТ».

Департамент інформаційної діяльності та 
комунікацій з громадськістю 
облдержадміністрації

Наверх ↑