Хроніка обласних новин з 24 по 27 червня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 24 по 27 червня 2019 року

24 червня у м. Полтаві на нараді у т. в. о. голови облдержадмiнiстрації О.Пругла за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про ситуацію, що склалася в пожежонебезпечний перiод 2019 року в лісовому фонді області та завдання щодо попередження лiсових пожеж на територiї областi», «Про реалiзацiю в областi Стратегiї розвитку бiблiотечної справи на перiод до 2025 року якiснi змiни бiблiотек для забезпечення сталого розвитку України», «Про стан забезпечення правопорядку пiд час проведення масових заходiв за участю дiтей, школярiв та юнацтва, формування та пiдтримання позитивного психологiчного мiкроклiматy у дитячому середовищi». За підсумками розгляду дано відповідні доручення. У роботі наради взяв участь голова обласної ради О.Біленький.

* * *
24 червня у м. Полтаві за сприяння Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації та участю т. в. о. голови облдержадмiнiстрацiї О.Пругла відбулося засідання Наглядової Ради Агенції регіонального розвитку Полтавської області. Обговорено окремі аспекти Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки.
* * *
25 червня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у зв’язку з ситуацію щодо відключення води жителям кількох мікрорайонів обласного центру через борги водоканалу за електроенергію. Ухвалено рішення про недопущення відключення водопостачання з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій соціального та техногенного характеру. Підприємствам ПАТ «Полтаваобленерго» та КП «Полтававодоканал» доручено вжити необхідних заходів щодо недопущення подібних ситуацій та вирішення спірних питань виключно у правовій площині. Також вирішено звернутися до Кабінету Міністрів України та Мінрегіону щодо сприяння погашення різниці в тарифах. Довідково: конфлікт виник через борги минулих років за електроенергію. Нині борг різниці в тарифах становить 245 млн. грн., який накопичувався десятки років. За рахунок обласного та міського бюджетів його не можливо погасити.

* * *
25 червня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла, заступника Міністра юстиції України з питань державної реєстрації І.Садовської відбулося відкриття «Open-space» у Подільському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Полтавській області.

* * *
25 червня у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Я.Мудрого за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та участю заступника Міністра юстиції України з питань державної реєстрації І.Садовської, заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, впливових обласних громадських організацій, науковців - фахівців з конституційного права, представників студентства відбулося засідання «круглого столу» з нагоди Дня Конституції України.

* * *
25 червня у м. Полтаві за підтримки Центральної виборчої комісії, Міжнародної фундації виборчих систем в Україні та Центру управління навчанням учасників виборчих процесів відбулося навчання для членів окружних виборчих комісій з питань організації та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21.07.2019 року. Відпрацьовано питання від нормативно-правових до підзаконних актів, що стосуються роботи комісій та виконали практичні завдання. Усі учасники отримали спеціальні пам’ятки та методичні рекомендації.

* * *
26 червня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у засіданні регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

* * *
27 червня у м. Полтаві з нагоди 23-ї річниці Конституції України за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла, секретаря Полтавської міськради О.Шамоти, народного депутата України С.Капліна, архієпископа Полтавського та Кременчуцького ПЦУ Федора, учасників АТО, родин загиблих бійців АТО, депутатів обласної ради, представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, трудових колективів, громадськості, ЗМІ відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника гетьману України Івану Мазепі. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять військових, які загинули на Донбасі внаслідок бойових дій. Згадали всіх, хто в різні часи виборював незалежність України.

Департамент інформаційної діяльності та 
комунікацій з громадськістю 
облдержадміністрації

Наверх ↑