Хроніка обласних новин з 25 лютого по 01 березня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин з 25 лютого по 01 березня 2019 року

25 лютого у м.Полтаві голова облдержадміністрації В.Головко за участю заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Р.Білошицького, заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого, голів райдержадміністрацій провів нараду щодо організації контрольної перевірки виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб у Полтавській області. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

26 лютого у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь за участю голови ГО «Полтавське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих» А.Банного зустрівся з  головою ГО «Всеукраїнське товариство політичних в’язнів і репресованих» О.Сокульською, головою ГО «Ветеранське об’єднання Українська Гельсінська спілка» О.Шевченком, директором Музею шістдесятництва-філією музею історії міста Києва О.Лодзинською. Учасникам зустрічі вручено почесні грамоти облдержадміністрації за вагомий внесок у розбудову українського правозахисного руху 1970-80 років.

26 лютого у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий за участю причетних голів райдержадміністрацій провів засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, де проаналізовано стан проведеної роботи з питань аудиту сільськогосподарських земель у Гадяцькому, Диканському та Полтавському районах. Також розглянуто звернення ТОВ «Полтавське науково-технічне підприємство «КОЛАН», яке надійшло на «гарячу» телефонну лінію оперативного штабу щодо незаконних дій з боку невідомих осіб. За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

27 лютого у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло спільно з керівниками департаментів будівництва, містобудування і архітектури, екології та природних ресурсів облдержадміністрації провів робочу зустріч з головою Представництва «Марубені Корпорейшн»  в Україні Тецуо Акіямою та фахівцем відділу проектів Представництва С.Черничко. Обговорено можливості реалізації інвестиційних проектів у сфері поводження з ТПВ на Полтавщині.

27 лютого у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати. У ході роботи голова Гадяцької райдержадміністрації О.Матюшенко поінформував про конфліктну ситуацію з ТОВ «Гадячсир» і дочірніми компаніями підприємства, які заборгували зарплату колишнім своїм працівникам. Йшлося про пошук компромісу між керівниками «сирзаводу» та протестуючими для відновлення виробничої діяльності молокопереробного підприємства та виконання сторонами положень раніше укладеного меморандуму щодо поетапної ліквідації зарплатних боргів.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑