Хроніка обласних новин з 27-30 серпня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 27-30 серпня 2019 року

27 серпня у м.Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів робочу нараду з питань забезпечення фінансування Програми створення та ведення містобудівного кадастру Полтавської області. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

* * *
27 серпня заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий у ході робочої поїздки до Шишацького району зустрівся з його керівниками у с. Воскобійники, ознайомився з роботою місцевої молочно-товарної ферми, зокрема, з сучасною установкою охолодження молока на 19 тис. літрів німецького виробництва. Після переїзду до с. Носи Р.Товстий взяв участь в урочистому відкритті нової доїльної зали з сучасною доїльною установкою типу «Карусель» на 32 доїльних місця.

* * *
27 серпня у м. Полтаві за участю представників творчої інтелігенції, громадських організацій, членів журі Премії відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії Полтавської обласної ради імені Феодосія Рогового, яка заснована з метою сприяння розвитку сучасної української літератури, відзначення письменників за вагомі творчі здобутки, громадян - за активну громадську діяльність. Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури С.Шевчук вручив почесні відзнаки лауреатів Премії переможцям у номінації «Сучасна проза». Грамотами обласної ради були відзначені також меценат та краєзнавець із Полтави С.Козлов та член Полтавської спілки літераторів, кременчужанин Ф.Чужа.

* * *
28 серпня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної координаційної ради з контролю за виконанням заходів із підготовки народного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

* * *
28 серпня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий взяв участь у роботі загальнодержавної селекторної наради з питань використання субвенції з державного бюджету місцевим на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

* * *
29 серпня у м. Полтаві з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України за участю т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругла, секретаря Полтавської міськради О.Шамоти, учасників АТО, представників громадськості відбулося покладання квітів та панахида на Алеї Героїв міського кладовища, вшанування полеглих хвилиною мовчання.

* * *
29 серпня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати та дотримання державних соціальних гарантій у сфері оплати праці на підприємствах, установах та організаціях. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

* * *
29 серпня у м. Полтаві перший заступник голови обласної ради Є.Холод провів засідання журі Премії Полтавської обласної ради імені А.С. Макаренка, заснованої для відзначення педагогічних працівників за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти та виховання молоді. Обговорено кандидатури претендентів на здобуття Премії, розглянуто їх педагогічну діяльність та професійні здобутки. Рішенням журі визначено переможців у таких номінаціях «Загальноосвітні заклади», «Професійно-технічні заклади», «Дошкільні заклади» та «Позашкільні установи».

* * *
29 серпня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин, де розглянуто питання «Про пооб’єктний перелік робіт з охорони земель витрати по яких необхідно компенсувати за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва у 2019 році», «Про роботу керівника Полтавського обласного навчально-консультативного центру «Агротехнік» щодо забезпечення виконання статутних завдань та розвитку дорадчої служби в області за підсумками 2018 року» та інші.

* * *
29 серпня у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя відбулася партнерська зустріч між бізнесом та владою з нагоди Дня підприємця та в рамках обласного конкурсу «Кращі товари Полтавщини». Обговорено перспективи розвитку взаємовигідної партнерської співпраці та відзначено переможців обласного конкурсу «Кращі товари Полтавщини».

* * *
30 серпня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

* * *
30 серпня т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв дистанційну участь у засіданні НКРЕКП, що відбувалось у форматі відкритого слухання. Розглянуто питання про схвалення проекту постанови «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 05 березня 2019 року № 284 щодо внесення змін до Інвестиційної програми ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» на 2019 рік».

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

 

 

Наверх ↑