Хроніка обласних новин з 27 по 31 травня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 27 по 31 травня 2019 року

27 травня у м. Полтаві на нараді у т. в. о. голови облдержадміністрації Р.Товстого за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання: «Про хід виконання обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2019 роки», «Про хід проведення в області двомісячника охорони рибних запасів «Нерест 2019». За підсумками розгляду дано відповідні доручення. Перед початком наради керівник області вручив державні нагороди, відповідно до Указу Президента України, посадовцям, волонтерам та діячам науки і культури з Полтавщини.

27  травня в с.Приліпка Козельщинського району заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь за участі керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та керівництва району провів виїзну нараду з питань підготовки до проведення обласного свята «Козацької слави цілюще джерело». За підсумками наради дано відповідні доручення.

27 травня в ПОКП «Полтавафарм» за участі директора Департаменту фінансів облдержадміністрації П.Кропивки, директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації В.Лисака, начальника управління майном обласної ради С.Сагайдачного відбулося чергове засідання робочої групи з вивчення фінансового стану цього підприємства та напрацювання рекомендацій щодо його виходу з кризового стану. Провела засідання голова робочої групи, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Л.Овчаренко. Учасники зібрання розглянули результати державного фінансового аудиту діяльності «Полтавафарм» за період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року та обговорили пропозиції Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Департаменту фінансів облдержадміністрації щодо виходу підприємства з фінансової кризи.

28 травня у Полтавській облдержадміністрації на нараді за участі начальника Управління інфраструктури облдержадміністрації С.Марчишинця, представників агропромислового комплексу області  обговорено питання утримання в належному стані доріг на території області та дотримання габаритно-вагових норм при перевезенні вантажів.

28 травня у м. Полтава та в Полтавському районі розпочалися планові антитерористичні тактико-спеціальні навчання. За повідомленням Управління СБУ в області, відпрацювання силовиками навчальних завдань відбувалося в умовах, наближених до реальних, що передбачало залучення спецтехніки і озброєних правоохоронців.

29 травня голова Полтавської обласної ради О.Біленький провів засідання конкурсної комісії з проведення Конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області. У 2019 році на конкурс подано 155 проектів із 23 районів області, які містять громадські ініціативи, спрямовані на облаштування креативних «зелених локацій», паркових зон, пропагування екологічного стилю життя та культури сортування відходів, підвищення екологічної освіти громадян.

29 травня у м.Полтава за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя розпочалися дводенні навчально-методичні збори психологів ДСНС України за темою «Психологічне забезпечення персоналу ДСНС та психологічний захист населення».

29 травня за участі першого заступника голови Полтавської обласної ради Є.Холода  відбулося засідання комісії обласної ради з присудження премії ім. М.В.Скліфосовського. Визначено переможців у номінаціях «Кращий лікар-хірург»; «Кращий лікар загальної практики-сімейної медицини»; «Кращий вузькопрофільний фахівець галузі охорони здоров'я»; «Кращий керівник закладу охорони здоров'я»; «Краща медична сестра (фельдшер, акушерка)»; «Кращий лікар будинку-інтернату (пансіонату)»; «Краща медична сестра будинку-інтернату (пансіонату)».

29 травня на базі Полтавського інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського відбулося засідання «круглого столу», де науковці, педагоги-практики, військовослужбовці та представники  громадськості обговорили питання розвитку матеріально-технічної бази для здійснення національно-патріотичного та військово-спортивного виховання молоді. Підбито підсумки роботи за попередній період та окреслено завдання на перспективу.

29 травня у Полтаві за участю першого заступника голови обласної ради Є.Холода відбулося засідання конкурсної комісії з проведення Конкурсу екологічних громадських ініціатив Полтавської області, заснованого з метою підвищення рівня поінформованості населення Полтавщини в сфері екології, виховання у громадян дбайливого ставлення до довкілля. Розглянуто 155 проектів, поданих на конкурс мешканцями 23 районів області,  визначено кращі з них. За результатами голосування, переможцями визначено 30 проектів. Загальна сума їх співфінанансування з обласного бюджету становитиме мільйон гривень.

30 травня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, представників Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, громадськості, ЗМІ відбулася урочиста церемонія відзначення переможниць та учасниць VI Обласного конкурсу «Успішна жінка Полтавщини».

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

Наверх ↑