Хроніка обласних новин з 31 по 25 жовтня 2019 року

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин з 31 по 25 жовтня 2019 року

21 жовтня у м. Полтаві на нараді у т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругла за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про стан підготовки до експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області в осінньо-зимовий період 2019/20 року», «Про впровадження на території області міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», «Про епізоотичну ситуацію із захворюваності на сказ у Полтавській області». За підсумками розгляду дано відповідні доручення. У нараді взяв участь голова обласної ради О.Біленький.

21 жовтня у м. Полтаві за участю т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругла, в.о. генерального директора Полтавського обласного комунального підприємства «Аеропорт-Полтава» В.Окари, директора ТОВ «Амбрелла Груп» (Республіка Болгарія) Т.Шебедюка  відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між ПОКП «Аеропорт-Полтава» та ТОВ «Амбрелла Груп». Метою Меморандуму є зміцнення зв’язків у сфері інвестиційного співробітництва та визначення наявних інвестиційних можливостей та проектів з метою заохочення інвестицій у всі сектори, визначені інвестиційним законодавством обох країн.

22 жовтня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань підбиття підсумків організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році.

22 жовтня у м. Полтаві за участю директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій  облдержадміністрації І.Іщенко, представників бізнесу регіону, громадськості відбувся навчальний семінар на тему: «Від підприємця до підприємства». Тренери розповіли про правила успішного керування компаніями, міжнародною практикою управління.

23 жовтня у м. Миргород за участю представників Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, представників Шишацького, Великобагачанського, Миргородського, Лохвицького, Пирятинського, Гадяцького районів відбувся кущовий семінар «Інструменти та механізми участі громадськості у процесах формування та реалізації державної політики та вирішення питань місцевого значення» для представників райдержадміністрацій, ОТГ, інститутів громадянського суспільства та ЗМІ.

23 жовтня у м. Полтаві за участю директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Харченко відбулося засідання Комісії для визначення стипендіатів стипендії імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка – для учнів, студентів і молодих учених Полтавщини. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

23 жовтня у Полтаві за участю директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко, представників галузі на базі Полтавського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відкрито цикл семінарів «Школа сільського зеленого туризму на Полтавщині».

24 жовтня у м. Полтаві відбулося друге засідання 27-ї сесії Полтавської обласної ради 7 скликання. Прийнято рішення «Про звернення депутатів Полтавської облради до президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України щодо скасування адвокатської монополії», звернення до ВРУ з пропозицією щодо запровадження мораторію на дію Закону, яким запроваджено використання касових апаратів та інші. Депутати не підтримали внесення до порядку денного питання «Про затвердження Порядку використання прапорів на території Полтавської області». Також 3 рази вносилося для внесення до порядку денного питання «Про звернення депутатів Полтавської облради до президента України, Верховної Ради України щодо недопущення реалізації так званої «формули Штанмаєра», ініційоване О.Біленьким, А.Ханком та Є.Холодом, проте не було підтримано депутатами. О.Біленький наголосив, що «поки український воїн не буде стояти на кордоні, жодних виборів не повинно бути». На початку сесії присутні депутати Кобеляцької районної ради висловили невдоволення щодо діяльності Держгеокадастру у частині реєстрації земельних ділянок на території району. Заслухано  керівника обласного Держгеокадастру В.Чувпила, досягнуто домовленостей щодо скликання найближчим часом позачергової сесії облради для вирішення питань щодо реєстрації земельних ділянок на території районів області.

24 жовтня у м. Полтаві за участю керівництва управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі при Міжвідомчій координаційній раді з гендерних питань та проблем сім’ї Полтавської облдержадміністрації. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

25 жовтня у м. Полтаві за участю керівництва обласної державної адміністрації, обласної ради, голів районних рад та райдержадміністрацій, представників громадських організацій відбулося розширене засідання колегії обласної державної адміністрації, де розглянуто питання «Про показники конкурентоспроможності Полтавської області у 2019 році», «Про актуальні проблемні питання Полтавської області, вирішення яких потребує державної підтримки». На початку засідання трьох полтавців нагороджено державними та обласними відзнаками. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення. У засіданні взяли участь народний депутат України А.Ляшенко (фракція ПП «Слуга народу»), народний депутат України А.Ляшенко (фракція ПП «Слуга народу»).

25 жовтня у м. Полтаві т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у селекторній нараді з питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, яку у відеорежимі провів Прем’єр-міністр України О.Гончарук.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑