Неповнолітнім суб’єктам пробації розповіли про День Соборності України

Версія для друкуВерсія для друку

Неповнолітнім суб’єктам пробації розповіли про День Соборності України

16 січня 2019 року для неповнолітніх суб’єктів пробації Автозаводського, Крюківського  та  Кременчуцького районних відділів філії «Центру пробації» в Полтавській області організовано та проведено просвітницький захід присвячений 100-річчю проголошення Акта Злуки Української та Західно-української  Народних  Республік.

Захід відбувся за участю працівників Кременчуцького районного центру соціальних служб,  для сім'ї,  дітей та молоді, в ході якого начальник відділу соціальної роботи центру Галина Мельникова та фахівець відділу Олена Волошина розповіли присутнім про значення Дня Соборності для України, історію його виникнення та події, які передували проголошенню Акту Злуки Українських республік в єдину Велику Україну та подальшу роль історичної події в боротьбі українського народу за незалежність своєї держави. Також  неповнолітнім суб’єктам пробації продемонстровано фотоматеріали про «Українську хвилю» - найбільший «живий ланцюг», який було створено у неділю 21 січня 1990 року, коли мільйони людей взялися за руки, з'єднавши Івано-Франківськ і Київ у день 71-ї річниці злуки. Він був одним із наймасштабніших у світовій історії та став ще одним кроком до здобуття незалежності Україною. 
Основною метою заходу є виховання у неповнолітніх клієнтів пробації національної свідомості, формування рис громадянина української держави, поглиблення знань про iсторичний факт злуки  українського народу, виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини. «Соборність — це забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцний фундамент для побудови процвітаючої демократичної національної держави», - підвела підсумок заходу начальник відділу соціальної роботи центру Галина Мельникова.

 

Наверх ↑