Про виконання Закону України „Про загальну середню освіту” та Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів”

Версія для друкуВерсія для друку

 

Про виконання Закону України „Про загальну середню освіту” та Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів” інформувала Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту О.Г.Семерянін

На виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 684,

розпорядження голови районної державної адміністрації від 20.09.2017 № 302 „Про облік дітей шкільного віку та учнів”, з метою забезпечення здобуття громадянами України, які зареєстровані на території Кременчуцького району, повної загальної середньої освіти відділом освіти, сім’ї молоді та спорту райдержадміністрації, сільськими радами та закладами загальної середньої освіти проведено облік дітей шкільного віку та учнів, здійснено контроль за здобуттям ними повної загальної середньої освіти.

За закладами загальної середньої освіти закріплено території обслуговування (розпорядження голови РДА від 16.05.2017 № 150 «Про закріплення територій обслуговування за загальноосвітніми та дошкільними навчальними закладами Кременчуцького району з метою організації роботи з обліку дітей дошкільного та шкільного віку”)

Створено реєстр даних про дітей шкільного віку, які проживають на території обслуговування закладів освіти, що належать до сфери управління відділу.

            Протягом року педагогічними колективами навчальних закладів серед батьків дітей 6-річного віку проводилася роз’яснювальна робота щодо виконання вимог Закону України «Про загальну середню освіту» в частині обов’язковості здобуття повної загальної середньої освіти дітьми як правило з 6-річного віку. До цієї роботи залучалися виконкоми сільських рад.

 Матеріали з виконання Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів систематизовані, створено реєстр. На підставі даних реєстру складено та подано статистичний звіт про кількість дітей шкільного віку за формою 77-РВК.

             Виходячи із викладеного вище, робота з виконання Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів протягом 2018-2019 навчального року буде спрямована на:

            - контроль за стовідсотковим охоплення навчанням для отримання повної загальної середньої освіти дітей шкільного віку та учнів;

            - забезпечення постійного оновлення реєстру даних про дітей шкільного віку, які проживають чи перебувають в межах адміністративно-територіальної одиниці;

- ведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо обов’язковості здобуття дітьми повної загальної середньої освіти.

 

 

Наверх ↑