Відбулося друге засідання Ради районного розвитку

Версія для друкуВерсія для друку

Відбулося друге засідання Ради районного розвитку

12 листопада 2018 року в Києві, під головуванням Президента України Петра Порошенка, відбулося сьоме засідання Ради регіонального розвитку на якому Глава держави доручив представникам регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

Сьогодні, 17 січня, у малому залі адмінбудівлі відбулося друге засідання Ради районного розвитку, яке провів виконувач обов'язків голови райдержадміністрації Олександр ТЮТЮННИК .

Рада районного розвитку була створена при Кременчуцькій районній державній адміністрації з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії районної державної адміністрації з органами місцевого самоврядування району у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, вирішення проблемних питань життєзабезпечення району.

У заході взяли заступник голови райдержадміністрації Євгеній КОЛЕСНИК, керівник апарату райдержадміністрації Таміла САМБУР, заступник голови районної ради Едуард СКЛЯРЕВСЬКИЙ голови сільських рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та представники об'єднаних територіальних громад та засоби масової інформації.

На виконання доручення Президента України Кременчуцькою райдержадміністрацією на основі «Дорожньої карти розвитку Кременчуцького району на 2019-2021 роки» був розроблений «Перспективний план розвитку Кременчуцького району на 2019-2021 роки». У рамках розробки Дорожньої карти розвитку району був проведений SWOT-аналіз Кременчуцького району. Завданням спеціалістів, що займалися проведенням SWOT-аналізу, було виявити сильні та слабкі сторони (внутрішній аналіз) Кременчуччини щоб оцінити конкурентне становище в порівнянні з іншими районами Полтавської області.

На підставі SWOT – аналізу та з урахуванням головної мети Дорожньої карти розвитку району сформовані пріоритетні напрямки розвитку району на 2019-2021 роки:

1) підвищення рівня та якості життя мешканців району, впровадження соціально спрямованих програм житлового, комунального, промислового будівництва та розвитку інженерної інфраструктури

2) створення робочих місць через розвиток малого та середнього бізнесу, самозайнятості, домашнього і присадибного бізнесу;

3) створенні сприятливих умов для економічного розвитку, інвестиційної діяльності в промисловості та сільському господарстві;

4) поліпшення демографічної ситуації в регіоні;

5) забезпечення комплексу заходів, спрямованих на підвищення освіти, культури, духовності та свідомості мешканців;

6) охороні та збереженні природного середовища.

До «Перспективного плану розвитку Кременчуцького району на 2019-2021 роки» увійшли проекти розвитку, які складені та затверджені радами регіонального розвитку громад із залученням мешканців та пройшли обговорення.

Підбиваючи підсумки наради Олександр Іванович наголосив на тому, що Дорожня карта дає можливість сформувати чіткі позиції у частині розвитку територій Полтавської області. Чіткі стратегічні завдання, які обговорені в громадах, дають можливість направляти фінансові ресурси на важливі для людей питання та ефективно їх використовувати, концентруючи на пріоритетних для регіонального розвитку напрямах. Серед основних: охорона здоров’я, освіта, регіональний розвиток, екологія, цивільний захист, дорожнє господарство, економіка, ЖКГ та інші. Їх реалізація забезпечить реальні кроки щодо створення громадянського суспільства в Україні навіть у непростих умовах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наверх ↑