Відбувся семінар-нарада ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада»

Версія для друкуВерсія для друку
Відбувся семінар-нарада ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада»
06 лютого за сприяння Кременчуцької райдержадміністрації відбувся семінар-нарада ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» за участю заступника голови райдержадміністрації Євгенія КОЛЕСНИКА, голови районної ради Андрія ДРОФИ, начальника відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександра КОВАЛЯ, директорів сільськогосподарських підприємств, голів фермерських господарств та приватних землевласників Кременчуцького району та спеціалістів відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації з порядком денним:

1. Запровадження ринку землі в Україні.
2. Програма державної підтримки.
3. Податкове навантаження з 1 га.
4. Зміни законодавства з 1 січня 2019 року щодо управління землями колективної власності. 
Відкрив семінар заступник голови райдержадміністрації Євгеній КОЛЕСНИК, представивши присутнім заступника голови ГС «Всеукраїнської Аграрної Ради» - Дениса МАРЧУКА та юриста в галузі земельного законодавства ГС «Всеукраїнської Аграрної Ради» - Вікторію КІПРІЯНОВУ. 
У рамках проведення семінару Денис МАРЧУК розповів присутнім про структуру ВАР, земельну реформу, оподаткування, обіг земель сільськогосподарського призначення, проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення та земель запасу, процес проведення децентралізації, а також про передачу земель за межами населених пунктів в об'єднанні територіальні громади. У своєму виступі доповідач звернув увагу на основні проблеми фермерів. Акцентуючи увагу на проблемі аграрного рейдерства та боротьби з ним, розповів про охоронну структуру «Гайдамаки», яка надає послуги по захисту аграріїв від незаконного заволодіння їхнім майном. Підбиваючи підсумки свого виступу, Денис МАРЧУК запропонував аграріям звертатися до ГС «Всеукраїнської Аграрної Ради» задля підтримки розвитку аграрної галузі Кременчуцького району та спільного вирішення актуальних проблем. 
В свою чергу Вікторія КІПРІЯНОВА надала юридичні консультації щодо Законів України, які регулюють питання колективної форми власності , порядок розпаювання, інвентаризацію та отримання дозволу на виготовлення проектної документації. Також розповіла присутнім про перелік необхідних документів при проходженні перевірки господарством, процедуру прийняття до ГС «Всеукраїнської Аграрної Ради» та сплату членських внесків.
Наверх ↑