Засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми при Кременчуцькій райдержадміністрації

Версія для друкуВерсія для друку

Засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми при Кременчуцькій райдержадміністрації

07 січня 2018 року вступив у дію Закон України № Про запобігання та протидію домашньому насильству», а окремі його статті – 11 січня 2019 року. Цей Закон визначає організаційно-правові засади запоб

ігання та протидії домашньому насильству, спрямованні на захист прав і інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.
18 січня 2019 року в малому залі адмінбудівлі відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми при Кременчуцькій райдержадміністрації, яке провели виконувач обов’язків голови Кременчуцької райдержадміністрації Олександр ТЮТЮННИК та заступник голови Кременчуцької райдержадміністрації, голова Міжвідомчої координаційної ради Євгеній КОЛЕСНИК. 
На засіданні були присутні члени Координаційної ради: представники відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту, служби у справах дітей, управління соціального захисту населення Кременчуцької райдержадміністрації, Кременчуцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Кременчуцького районного відділення поліції Кременчуцького відділу поліції ГУ НП в Полтавській області, а також керівники закладів охорони здоров’я, начальник відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого осередку з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана ТЕРЕЩЕНКО та директор обласного притулку для жінок благодійної організації «Світло надії» Олена ЧИКУРОВА. 
На засіданні Міжвідомчої координаційної ради було розглянуто наступні питання: 
1. Про взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на місцевому рівні. 
2. Про забезпечення роботи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. 
3. Правове регулювання протидії домашньому насильству.
За підсумками проведення Міжвідомчої координаційної ради було дано доручення відповідальним виконавцям.

Наверх ↑