Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Версія для друкуВерсія для друку

Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Сьогодні, 04 травня 2020 року, під керівництвом голови Кременчуцької райдержадміністрації Андрія ПИРОГА відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було розглянуто питання масової загибелі птиці на потужностях товариства з додатковою відповідальністю «Кременчуцька птахофабрика».

Керівник підприємства проінформував, що 02 травня 2020 року відбувся збій подачі електроенергії до приміщень, що стало причиною зупинки роботи вентиляційної системи. Патолого-анатомічні матеріали загиблої птиці направлено до Всеукраїнської лабораторії Держпродспоживслужби. Сьогодні з 14.00 очікуються результати. За попередніми даними падіж птиці носить не інфекційний характер.

Насьогодні на підприємстві діють карантинні обмеження (переміщення птиці, яєць, кормів). Також встановлюється кількість загиблих голів птиці та сума завданих збитків підприємству.

Голова райдержадміністрації дав доручення керівнику підприємства негайно розробити план заходів щодо утилізації загиблої птиці та провести невідкладне захоронення відповідно до санітарно-гігієнічних норм.

 

Наверх ↑