головні події в області з 09 по 13.12.2019

Версія для друкуВерсія для друку

ХРОНІКА  ОБЛАСНИХ  НОВИН

* * *

9 грудня у м. Полтаві на нараді у голови облдержадміністрації О.Синєгубова за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації розглянуто питання «Про стан реалізації у 2019 році обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області та пріоритетні завдання на 2020 рік», «Про хід виконання Комплексної Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Полтавській області на 2017-2020 роки», «Про стан територіальної автоматизованої системи центрального оповіщення та перспективи її розвитку». Також проаналізовано тижневу оперативну інформація щодо стану проведення щеплення населення від керованих інфекцій на території області. За підсумками розгляду дано відповідні доручення. У нараді взяв участь голова обласної ради О.Біленький.

* * *

9 грудня у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубов відбулося засідання президії Полтавської обласної ради, яке провів голова обласної ради О.Біленький, де затверджено проєкт порядку денного пленарного засідання 29 сесії обласної ради сьомого скликання, яке відбудеться 20 грудня. На розгляд внесено 27 основних питань та 17 додаткових. «Від сьогодні розпочнуться консультації з фракціями та керівництвом Полтавської облдержадміністрації. Уже є відповідний графік проведення комісій Полтавської обласної ради. Головне питання - прийняття проєкту бюджету на 2020 рік, як головного фінансового документу», - прокоментував голова обласної ради О.Біленький.

* * *

10 грудня у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова, голови обласної ради О.Біленького відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Депутатами розглянуто питання «Про обласний бюджет Полтавської області на 2020 рік», «Про фінансове забезпечення Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року», «Про стан дотримання у 2019 році на території Полтавської області юридичними та фізичними особами вимог законодавства України в частині використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів» та інші. У ході розгляду першого питання директор Департаменту фінансів облдержадміністрації П.Кропивка наголосив, що «порівняно з минулорічним бюджет Полтавської області за загальним обсягом скоротився на половину (рішенням КМУ виключено з місцевих бюджетів видатки на пільги і субсидії, пільгове перевезення та державні допомоги сім’ям з дітьми), проте якісно він абсолютно не гірший. Середня заробітна плата зросте на 12% при індексі інфляції 6% та зростанні ціни енергоносіїв на 8%».Також у 2020 році, порівняно з 2019 роком, збільшується обсяг дорожнього фонду Полтавщини, заплановані фінансування всіх обласних програм, запроваджених в АПК регіону.

* * *

10 грудня у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова, начальника ГУНП в Полтавській області А.Замахіна відбулося урочисте вручення 8 службових автомобілів для підрозділів ГУНП області та 4 для районних відділень національної поліції регіону. Довідково: 5 авто придбано за кошти обласної Комплексної програми щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2016-2020 роки.

* * *

10 грудня у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова, начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації В.Стеблянка, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, представників поліції, Агентства місцевих доріг, Служби автомобільних доріг, ДСНС відбулося засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Проаналізовано стан готовності та рівень матеріально-технічного забезпечення дорожньо-експлуатаційного господарства краю, екстрених, медичних служб до роботи в зимових умовах у разі ускладнення погоди. Також йшлося про умови доступності населення до надання медичної допомоги у разі снігопадів. З огляду на трагічні події в Одесі, комісія обговорила заходи протипожежного захисту закладів освіти, охорони здоров’я та об’єктів із масовим перебуванням людей. О.Синєгубов наголосив, що згідно з розпорядженням Прем’єр-міністра, відповідну перевірку повинні здійснити до 26 грудня, і «компромісів тут бути не може.. кожен керівник навчального закладу, установи охорони здоров’я та об’єктів соціального спрямування несе особисту відповідальність за безпеку людей».

* * *

10 грудня у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова,  голови обласної ради О.Біленького відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму. Депутати розглянули та підтримали низку проєктів рішень чергової сесії обласної ради: про обласний бюджет на 2020 рік, про стратегію розвитку Полтавської області, про внесення змін до обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017 - 2020 роки, про затвердження Положення про щорічний конкурс студентських наукових робіт «Від студентського самоврядування - до самоврядування громад» у новій редакції. У контексті питання про обласний бюджет на 2020 рік комісія рекомендувала облдержадміністрації передбачити у проєкті бюджету кошти на фінансування будівництва в області спортивних майданчиків. Також депутати затвердили план роботи постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму на 2020 рік.

* * *

11 грудня у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, де розглянуто питання «Про обласний бюджет на 2020 рік». Також члени комісії взяли до відома питання про внесення змін до обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019-2021 роки». Серед іншого, депутати обговорили стратегію розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки, яка у наступному році буде методично відрізнятися від попередніх, адже ґрунтуватиметься на використанні смартспеціалізації регіону та не матиме негативного впливу на якість довкілля в процесі її реалізації.

* * *

12 грудня у м. Полтаві з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації відбулися урочисті збори громадської організації «Ветеранів та інвалідів  Полтавської області «Союз Чорнобиль України». Обговорено питання соціального захисту та медичного забезпечення ліквідаторів, членів їх сімей та постраждалих від техногенної катастрофи. Представникам громадських організацій вручено почесні грамоти облдержадміністрації та обласної ради. У рамках заходу відбулося покладання квітів до Пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи.

* * *

12 грудня у м. Полтаві відбулося розширене засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій  облдержадміністрації, де підбито підсумки роботи над розробкою Проєкту стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021 - 2027 роки. ЇЇ відмінністю від усіх попередніх є впровадження smart-спеціалізації, що дає можливість забезпечити належну взаємодію науки, бізнесу та місцевого самоврядування.

* * *

13 грудня у м. Полтаві до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС голова облдержадміністрації О.Синєгубов за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб, які постійно взаємодіють з громадськими об’єднаннями ліквідаторів аварії,  зустрівся з активом громадських організацій чорнобильців. Обговорено питання, які турбують членів громадських організацій чорнобильців, окреслено шляхи їх вирішення. Йшлося про соціальний захист, пенсійне, медичне забезпечення та реабілітацію ліквідаторів, членів їх сімей та постраждалих від техногенної катастрофи.

* * *

13 грудня у м. Полтаві голова облдержадміністрації О.Синєгубов спільно з секретарем Полтавської міської ради О.Шамотою проінспектував хід виконання ремонту дороги на відрізку автодороги М-03 Київ-Харків-Довжанський по вулиці Харківське шосе в межах міста Полтави.  О.Синєгубов наголосив, що питання ремонту зазначеної ділянки на особистому контролі Президента України.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑