оприлюднення інформації стосовно головних подій в області з 16 по 21.12.2019

Версія для друкуВерсія для друку

ХРОНІКА ОБЛАСНИХ НОВИН

* * *

16 грудня у Полтаві на нарді у голови ОДА О.Синєгубова за участю керівників причетних структурних підрозділів ОДА та обласних служб розглянуто питання «Про стан національно-патріотичного виховання у закладах освіти області», «Про стан протидії незаконним рубкам у лісах області та оформлення лісгоспами правовстановлюючої документації на земельні ділянки лісогосподарського призначення», «Тижнева оперативна інформація щодо стану проведення щеплення населення від керованих інфекцій на території області» та «Про заходи щодо запобігання стану техногенно-екологічної безпеки, надзвичайним ситуаціям (небезпечним подіям), які виникли на території області». На початку роботи О.Синєгубов представив присутнім свого нового радника О.Савлучинського, який займатиметься напрямком екології та природокористування. Під час розгляду першого питання О.Синєгубов акцентував увагу присутніх на можливості створення на Полтавщині ще одного ліцею з посиленою військово-патріотичною підготовкою. За підсумками розгляду дано відповідні доручення. У нараді взяв участь голова облради О.Біленький.

* * *

17 грудня у Полтаві за участю голови облради О.Біленького відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр. Депутатами підтримано проєкт рішення «Про обласний бюджет на 2020 рік», проаналізовано показники діяльності Полтавського обласного комунального виробничо-комерційного підприємства «Полтавапаливо» за 2018 рік – 9 місяців 2019 року. Як додаткове питання розглянуто  «Про стратегію розвитку Полтавської області на 2021 – 2027 роки».

* * *

18 грудня у Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова, голови облради О.Біленького відбулося спільне засідання постійних комісій обласної ради. Розглянуто  питання: «Про внесення змін та доповнень до обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013 – 2020 роки», «Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016 – 2020 роки»,  «Про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування у Полтавській області на 2018 – 2020 роки», «Про внесення змін до Програми сприяння залученню інвестицій, розвитку економічного співробітництва та формування позитивного іміджу Полтавської області на 2017 – 2020 роки зі змінами» та ряд інших.

* * *

18 грудня у Полтаві голова ОДА О.Синєгубов, голова обласної ради О.Біленький, керівники профільних департаментів ОДА зустрілися з фракцією депутатів Соціал-демократичної партії в обласній раді (голова В.Прядко). Депутати висловили свої побажання щодо змін проекту обласного бюджету на 2020 рік. Наголосили на недостатньому фінансуванні розвитку громад, видатків на медицину і освіту. Також озвучено питання щодо співпраці обласної влади з міськрадою обласного центру. Це – співфінансування ремонту доріг державного значення у межах міста, закупівлі двох автомобілів для соціального таксі, спецкомунтехніки для міського комунального господарства, очищення русла річки Ворскла на умовах співфінансування. Голова ОДА О.Синєгубов вислухав усі пропозиції і пообіцяв сприяти вирішенню порушених питань.

* * *

18 грудня у Полтаві голова ОДА О.Синєгубов своїм розпорядженням призначив на посаду заступника Полтавської облдержадміністрації Є.Грекова, який буде відповідати за юридичний напрямок роботи облдержадміністрації, АПК, цивільний захист, енергетику та захист довкілля.

* * *

19 грудня у Полтаві за участю голови ОДА О.Синєгубов  та заступника генерального директора Vodafone Україна (регіон Північ) С.Скрипнікова відбулося підписання Меморандуму між Полтавською ОДА та ПрАТ «ВФ Україна» щодо забезпечення покриття території області швидкісним мобільним Інтернетом. О.Синєгубов  наголосив, що «за масштабом сьогоднішній захід можна порівняти з відкриттям залізниці... у Полтавській області 80 відсотків міського населення користується якісним Інтернетом, і лише 7,6 відсотка сільських жителів має нормальний доступ до світової мережі. Тому, перш ніж запроваджувати різні сервіси для смартфонів, треба забезпечити населення регіону якісним Інтернетом. Із цього й почнемо». С.Скрипніков зазначив, що «Полтавщина першою у масштабах області включилася в процес реалізації програми «Держава в смартфоні». Співпраця передбачає впровадження інноваційних рішень на базі швидкісного мобільного інтернету в мережах 3G і 4G у сферах соціальної інфраструктури області: освіта, медицина, екологія, безпека і туризм. У заході взяли участь заступник голови ОДА Є.Греков та радник голови ОДА Д.Лунін

* * *

19 грудня голова ОДА О.Синєгубов у ході робочої поїздки до Гадяцького району спільно радником голови ОДА К.Рижеченко, керівниками району відвідав у м. Гадяч  дитячий будинок сімейного типу «Марченко», де Наталія та Анатолій Марченки виховують 7 дітей віком від 3 до 16 років, п’ятьох з яких взяли під опіку. Відбулося спілкування з батьками та вихованцями, привітання з Днем Святого Миколая Потому керівник області ознайомився з роботою Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів імені Є.П.Кочергіна та Гадяцького дитячого будинку Полтавської обласної ради. Відбулося спілкування з директорами, педколективами навчально-виховних закладів, привітання вихованців та учнів з Днем  Святого Миколая.

* * *

20 грудня у Полтаві за участю голови ОДА О.Синєгубова відбулося пленарне засідання двадцять дев'ятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання, яке провів голова облради О.Біленький. Оголошено, що фракція «Опозиційний блок» розпустилася, а натомість утворилася депутатська група «Опозиційна платформа — За життя» у складі 6 депутатів. Депутатами прийнято бюджет Полтавської області на 2020 рік ( «за» - 73, утрималося – 3). Депутатами підтримано проект обласного бюджету на 2020 рік, зміни до галузевих програм, проте не підтримано звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

* * *

21 грудня у Полтаві за участю голови ОДА О.Синєгубова відбулося засідання конкурсної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑