Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Версія для друкуВерсія для друку

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проєкт «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Ініціатива реалізується додатково до Програми медичних гарантій, у бюджет на 2024 рік закладено 750 млн грн. Розпорядником коштів є Національна служба здоров’я України.

«Пілотний проєкт безоплатного зубопротезування військовослужбовців та ветеранів є соціально-важливою ініціативою. Це необхідний крок, мета якого — подбати про  комфортне життя наших військових, їх здоровʼя. Йдеться про практичне втілення політики героїв, над реалізацією якої ми працюємо в уряді. Якісна, доступна, безоплатна медична допомога для тих, хто її потребує — наше ключове завдання», — зазначив міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

Хто може отримати послугу безоплатно: 

учасники бойових дій;

особи з інвалідністю внаслідок війни;

військовослужбовці. 

Наразі послуги надаються в 45 медзакладах України, які законтрактовані Національною службою здоровʼя України. Укладання та підписання договорів триває, тож перелік медзакладів розширюватиметься. Учасниками пілотного проєкту можуть стати заклади охорони здоров’я будь-якої форми власності. 

Скористатися програмою безоплатного зубопротезування пацієнт може один раз протягом року. Гранична вартість наданих медичних послуг, згідно з постановою уряду, не може перевищувати 14 984 гривні. 

Щоб отримати послугу, необхідно звернутися до медичного закладу, який входить до списку законтрактованих учасників пілотного проєкту.  Попередньо отримавши направлення від лікаря-стоматолога, підготувати пакет копій документів з пред’явленням їх оригіналів та написати заяву.

З детальним переліком документів, послуг та законтрактованими медичними закладами можна ознайомитися на сайті НСЗУ за посиланням:  https://service.e-health.gov.ua/gromadyanam/besoplatni-poslygy-1697711932/zuboprotez?show=1

У разі виникнення додаткових питань, звертайтеся до операторів контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. 

Довідка: 27 лютого 2024 року Кабмін прийняв постанову щодо реалізації пілотного проєкту із зубопротезування військових. 

 МОЗ

 

 

Наверх ↑