Із робочим візитом до Кременчуцького району завітав губернатор Полтавщини Олег Синєгубов

Версія для друкуВерсія для друку

Із робочим візитом до Кременчуцького району завітав губернатор Полтавщини Олег Синєгубов

24 червня голова райдержадміністрації Андрій Пирог взяв участь у робочій поїздці  голови облдержадміністрації Олега Синєгубова. В рамках робочої поїздки очільник області оглянув   реалізацію об’єктів національної програми «Велике будівництво», опорну школу, дитячі садки та центр надання адміністративних послуг у Кременчуцькому районі.

Під час візиту губернатор Полтавщини відвідав Піщанську об’єднану територіальну громаду, та побував на відреконструйованих об’єктах інфраструктури громади: центр надання адміністративних послуг та  центр культури і дозвілля. Також відвідав будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Кривуші, яку планують відкрити до Дня незалежності України та побував на об’єкті реконструкції початкової школи в дошкільний навчальний заклад в с. Піщане, який фінансується за рахунок коштів ДФРР та місцевого бюджету.

Крім того, Олег Синєгубов відвідав дитсадок «Чебурашка», оглянув інклюзивну кімнату, сучасні кабінети  опорної школи в селі Пришиб.

Під час робочої поїздки голова Полтавської облдержадміністрації поспілкувався з місцевими жителями, ознайомився з проблемами Пришибської громади, а саме: підключення електропідстанції до мереж «Полтаваобленерго», яка забезпечуватиме постачання питної води з артезіанських свердловин до населених пунктів Пришибської ОТГ; введення в експлуатацію мережі водовідведення та локальних очисних споруд; питання щодо виділення земельної ділянки для будівництва власного сміттєзвалища або ж можливості перевезення побутових відходів до м. Горішніх Плавнів.

Мешканці громади попросили ще раз звернути увагу на дотримання Полтавського ГЗК екологічних норм під час будівництва 4-го відсіку хвостосховища на території громади, зокрема щодо своєчасного поливу та посіву злакових культур на полях фільтрації для мінімізації поширення шкідливих випадків (пульпа) у повітрі.

Голова пообіцяв розібратися та посприяти у вирішенні питання з водопровідною мережею та розібратися з сміттєзвалищем. Але місцева громада має надати своє бачення щодо його створення.

 

 

 

Наверх ↑