Мітинг з нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

Версія для друкуВерсія для друку

Мітинг з нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

Згідно з Указом Президента України 20 лютого вся Україна відзначатиме День Героїв Небесної Сотні. Для кожного свідомого громадянина, для усього нашого народу це данина громадянській відвазі, силі духу учасників Революції гідності та нагода гідно вшанувати пам`ять самовідданих патріотів, які поклали життя на вівтар служіння Вітчизні.

18 лютого на вулиці Соборній біля пам’ятного знаку «Героям Небесної сотні» відбувся мітинг з нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. У заході взяли участь керівники та працівники структурних підрозділів райдержадміністрації на чолі з виконувачем обов’язків голови районної державної адміністрації Олександром ТЮТЮННИКОМ, керівники підприємств і установ міста, представники громадських організацій, молодь та небайдужі кременчужани.

Сьогодні до всіх присутніх з промовою звернувся батько нашого загиблого земляка Ігоря СЕРДЮКА - Микола СЕРДЮК, який поділився своїми болісними спогадами та переживаннями про події того трагічного часу.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні – наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України, а Настоятель Свято-Миколаївського Собору Протоієрей Володимир Макогон відслужив панахиду за загиблими. В пам’ять загиблим героям, були запалені лампадки і свічки. По закінченню заходу відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні».

Ми в скорботі і з великою вдячністю будемо пам'ятати наших Героїв, тих хто першими став на шлях свободи, але віддав найдорожче - своє життя. Їх ми називаємо – «Небесною сотнею». Вони пішли у вічність. Та Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються в наших серцях.

Слава Україні!

Героям слава!

 

 

Наверх ↑