На Полтавщині розробляють обласний Регіональний план управління відходами

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині розробляють обласний Регіональний план управління відходами

18 січня на апаратній нараді обговорили питання «Про стан виконання Комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами в Полтавській області на 2017-2021 роки».

Полтавською ОДА, спеціалістами Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у співпраці з Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH розробляють новий Регіональний план управління відходами в Полтавській області. Про це повідомив заступник директора Департаменту будівництва, МіА та ЖКГ  Едуард Рева.

«У 2017 році була затверджена Комплексна програма поводження з твердими побутовими відходами в Полтавській області на 2017-2021 роки. Нову Програму потрібно буде розробляти з урахуванням нового адмінустрою. Фахівці GIZ готові після завершення локдауну 25-29 січня представити свої пропозиції, які можна вкласти в Регіональний план. Хотілося б, щоб наші громади також знайшли своє місце в плані»,– сказав Едуард Рева.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков зазначив, що завдяки GIZ до розробки документу долучаться іноземні фахівці. Також вони долучилися й до фінансування. 

«Цей Регіональний план буде тим стратегічним документом, який замінить програму поводження з твердими побутовими відходами, або вже нова програма на 2022 рік буде розроблятися на підставі цього плану. Після доопрацювань план винесуть на розгляд та затвердження депутатам облради», – сказав Євген Греков.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив, що дуже багато питань виникає по темі поводження з твердими побутовими відходами.

«Зокрема це стосується і  стихійних сміттєзвалищ, і паспортизації вже існуючих. Я певен, що жодна громада не буде стояти осторонь розробки програми поводжень із відходами, бо ця проблема дуже хвилює місцеве населення», – сказав Олег Синєгубов.

Загалом в області щорічно утворюється близько 1,7 млн м3 твердих побутових відходів, які видаляються на звалища й полігони твердих.

 

Наверх ↑