Про підсумки проведення на території району всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою території області»

Версія для друкуВерсія для друку

            Про підсумки проведення на території району всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою території області»   інформувала начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації О.І.Котяй.     

            

Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації,  був розроблений план заходів з благоустрою населених пунктів району. Згідно вищезазначеного розпорядження    проведено з 02 квітня 2018 року по 31 травня 2018 року Всеукраїнську щорічну акцію «За чисте довкілля», забезпечено виконання плану заходів з благоустрою населених пунктів району із залученням громадськості, учнівської молоді, працівників підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.

В рамках  акції „За чисте довкілля”  - 21 квітня  2018 року  відбувся День благоустрою території району (суботник), в якому взяли участь працівники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, колективи підприємств, установ, громадськість, волонтери, студентська та учнівська молодь.

День благоустрою на території району проведений у  70 населених пунктах. Ліквідовано 76 несанкціонованих сміттєзвалищ, на яких зібрано 172,2 м3 побутових відходів, висаджено 1746 дерев, 423 кущі, упорядковано газонів та квітників площею 4,453 тис. м2.

На території Піщанської та Недогарківської об’єднаних територіальних громад встановлено два нових дитячих майданчика. На території Ялинцівської, Келебердянської, Потоківської, Кам’янопотоківської та Пришибської сільських рад  відремонтовані існуючі дитячі майданчики.

За  період проведення акції „За чисте довкілля” з 02 квітня 2018 року по 31 травня 2018 року в рамках благоустрою  проведено прибирання територій закладів охорони здоров’я, освіти, культури, підприємств, організацій і установ та прилеглих і закріплених за ними територій, об’єктів масового перебування та відпочинку населення. Здійснено упорядкування прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків.

На території майже всіх сільських рад Кременчуцького району гостро стоїть  проблема  несанкціонованого розміщення відходів. Несанкціоновані сміттєзвалища мають негативний вплив на навколишнє середовище. Також відповідно до ст. 42 ЗУ “Про відходи” особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.

З метою забезпечення чистоти і порядку в 73 населених пунктах Кременчуцького району та на прилеглих до них територіях проведені наступні заходи:

Ліквідовано 199 несанкціонованих сміттєзвалищ, а саме:

  • у межах смуг вулиць та доріг населених пунктів – 140;
  • на прибудинкових територіях – 31;
  • на пустирях в межах населених пунктів – 28.

             вивезено 2,067 м3 побутових відходів.

 

Упорядковано та приведено в належний технічний та санітарний стан:

  • прибудинкових територій – 167,45 м2;
  • 11 парків загальною площею 55,5 тис. м2 ;
  • 12 скверів загальною площею 17,53 тис. м2 ;
  •  37 дитячих майданчики загальною площею 27,84 тис. м2 ;
  • 68 спортивних майданчиків загальною площею 255,6 тис. м2 ;
  • 158 кладовищ загальною площею 136,2 га;
  • 45 братських могил;
  • 20 меморіальних комплексів;
  • 38 місць почесних поховань.

  Прибрано та впорядковано 560 м2  доріг та 125 зупинок транспорту.

 Проведено озеленення території району, а саме: висаджено  3418 дерев,         1891  кущів, створено 2,543 м2 квітників.         До виконання заходів з благоустрою в районі  залучено 11624 осіб громадськості, з них учнівської молоді – 2806 осіб та студентської молоді – 678 осіб.

Рекомендувати головам сільських рад постійно утримувати в належному санітарному стані місця несанкціонованого розміщення відходів, а саме: межі смуг вулиць та доріг населених пунктів, пустирів в межах населених пунктів, прибудинкових територіях та доводити  до мешканців села інформацію щодо дотримання норм діючого законодавства в сфері поводження з відходами .

Наверх ↑