У місті Кременчуці та Кременчуцькому районі завершився регіональний конкурс “Охорона праці очима дітей – 2019”

Версія для друкуВерсія для друку

У місті Кременчуці та Кременчуцькому районі

завершився регіональний конкурс “Охорона праці очима дітей 2019

Щорічною традицією стало проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка, як одного із заходів, що присвячені відзначенню Дня охорони праці в Україні. 2019 рік не став винятком у проведенні художнього конкурсу “Охорона праці очима дітей – 2019”. Обов’язки по організації та проведенню заходу, як зазвичай, взяла на себе редакція науково-виробничого журналу “Охорона праці”.

До проведення регіонального конкурсу дитячого малюнка в місті Кременчуці та Кременчуцькому районі залучилися і працівники Кременчуцького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (далі – Кременчуцьке відділення). У рамках запланованого заходу були запрошені до участі учні, вихованці, слухачі середніх загальноосвітніх шкіл, позашкільних навчальних закладів по трьох вікових групах, а саме: автори робіт віком від 6 до 10 років, віком від 11 до 14 років, віком від 15 до 18 років.

Метою конкурсу було привернення уваги дітей до галузі охорони праці, формування активної й свідомої позиції щодо значення й місця здорових та безпечних умов праці в духовному, соціально-економічному та культурному житті суспільства, а також виховання у підростаючого покоління культури безпечної праці на виробництві.

Конкурсні роботи потрібно було виконати за тематикою охорони праці та промислової безпеки, зокрема, безпечного ведення робіт у вугільній та деревообробній промисловостях, сільському, лісовому та ліфтовому господарствах, у медичній сфері та будівництві, на транспорті тощо.

Молодь проявила неабияку зацікавленість до тематики художнього конкурсу, про що свідчить велика кількість робіт, що надійшли до Кременчуцького відділення. Учні майже всіх навчально-виховних комплексів та загальноосвітніх шкіл міста Кременчука взяли участь у Всеукраїнському конкурсі.

Найактивнішими учасниками виявилися учні ліцею № 4 “Кремінь”, ЗОШ № 20, ліцею № 10 “Лінгвіст”, ліцею № 5 ім. Т.Г. Шевченка, ЗОШ № 29 та інших.

 

Не залишилися осторонь й учні навчальних закладів Кременчуцького району, а саме: Кам’яно-Потоківської ЗОШ, Пришибської, Рокитненської, Садківської, Салівської та інших. Журі конкурсу були вражені різноманітністю малюнків, знаннями учасників та їх творчою уявою.

 Старання дітей не були марними, оскільки за результатами відбіркового регіонального конкурсу малюнка, чотири найкращі роботи учнів міста Кременчука, які зайняли ІІ та ІІІ призові місця у різних вікових категоріях, будуть представляти Полтавщину на фінальному Всеукраїнському конкурсі. Маємо надію, що наші юні генії здобудуть і в фіналі призові місця

Наверх ↑