Усиновлення – особлива дорога батьківства

Версія для друкуВерсія для друку

Усиновлення – особлива дорога батьківства

Вже стало традицією, що в останній день вересня ми відзначаємо прекрасне та величне свято День усиновлення. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і насамперед – для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.

Враховуючи суспільну значимість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також до Дня усиновлення  сьогодні, 28 вересня, відбулася акція-флешмоб, спрямована на привернення уваги до дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання стереотипів та інформування громадян про маленьких українців різного віку, їх братиків та сестричок, які виховуються в інтернатних закладах і очікують на усиновлення.

У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації  Євгеній КОЛЕСНИК, голова районної ради Андрій ДРОФА,  представники служби у справах дітей Кременчуцької районної державної адміністрації та районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді,  діти, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, перебувають під опікою/піклуванням, а також усиновлювачі, опікуни/піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі. Від  керівництва району наприкінці заходу усі діти отримали солодкі подарунки.

Усиновлення в нинішніх реаліях є прикладом відродження справжніх родинних цінностей та збереження сім’ї,  як однієї з головних основ моральності суспільства, прикладом громадянського подвигу, взірцем християнського милосердя і любові до ближнього. В переддень свята хочеться побажати батькам і діткам перш за все міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові.   Хай у ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай ваше життя буде безхмарним та заможним, хай здійснюються всі найзаповітніші мрії та сподівання!

 

 

Наверх ↑