В облдержадміністрації обговорили питання будівництва малого групового будинку для дітей окремих категорій в Оржицькому районі Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий провів нараду з питань використання у 2018 році субвенції з дер

Версія для друкуВерсія для друку

В облдержадміністрації обговорили питання будівництва малого групового будинку для дітей окремих категорій в Оржицькому районі

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий провів нараду з питань використання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла і приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Обсяг субвенції обласному бюджету цього року становить 17 мільйонів 667 тисяч гривень.

У нараді взяли участь керівники Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, служби у справах дітей облдержадміністрації та виконувач обов’язків голови Оржицької райдержадміністрації Мирослав Боговик.

На нараді обговорили питання будівництва малого групового будинку в Оржицькому районі. Такий заклад соціального захисту призначений для тривалого (стаціонарного) перебування до 10 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема й дітей з інвалідністю, в умовах, наближених до сімейних.

Загалом, за попередніми даними, в поточному році кошти зазначеної субвенції планується використати ще й на придбання приміщень для дитячих будинків сімейного типу (з подальшим влаштуванням до них дітей із закладів інституційного догляду і виховання), соціального житла, житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 25 липня 2018 року №640 було створено комісію щодо використання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла і приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа для прийняття рішень щодо визначення напрямів і об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію. Комісія з 05.09.2018 протягом десяти календарних днів (по 14.09.2018 включно) прийматиме пропозиції й документи райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад міст обласного значення, сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом і перспективним планом формування територій громад, щодо обсягу субвенції за напрямами, визначеними вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 №877 зі змінами.

Служба у справах дітей облдержадміністрації

 

Наверх ↑