Використання альтернативних видів палива для отримання теплової енергії

Версія для друкуВерсія для друку

Використання альтернативних видів палива для отримання теплової енергії 

 

04 травня за ініціативою голови райдержадміністрації Андрія БЕЗКОРОВАЙНОГО в приміщені адмінбудівлі пройшов семінар  щодо використання альтернативних видів палива для отримання теплової енергії у бюджетних (комунальних) закладах.

На семінарі були присутні представники Сумського виробника обладнання для альтернативної енергетики – ТОВ «Техно-Біо-Енерго-Сервіс»: генеральний директор Василь МАРЮХА, технічний директор Микола ОХРІМЕНКО, комерційний директор Іван ЩАСТНИЙ, регіональний представник у Полтавській області Віктор БРАЖЕНЕНКО, заступник голови райдержадміністрації Євгеній КОЛЕСНИК, керівник апарату Таміла САМБУР та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

На семінарі розглядалися питання використання альтернативних джерел енергії, зокрема біомаси, для заміщення природного газу є запорукою енергетичної незалежності та значної економії, що особливо важливо для місцевих бюджетів. Практика доводить: саме використання деревинної тріски для опалення приміщень площею понад 500 м2 є оптимальним рішенням та гідною альтернативою не тільки газу та вугіллю, а й дровам, ціна яких щороку збільшується.  Використання в якості палива подрібненої деревини, яка раніше вважалася сміттям та потребувала витрат на утилізацію, та відходів деревообробки дозволяє не тільки економити на енергоносіях, але й зробити  процес опалення простим в обслуговуванні (мінімум обслуговуючого персоналу, легке та гнучке керування завдяки повній автоматизації), доцільно використовувати природні ресурси.

Компанія «Техно-Біо-Енерго-Сервіс» поділилася позитивним   досвідом переобладнання систем опалення з  монтажем  твердопаливних BioFire котлів власного виробництва, що працюють на біомасі, та  модульних котелень у бюджетних організаціях Сумської області. Учасники семінару зазначили: експлуатація обладнання місцевих виробників – запорука оперативного сервісу.

 

Наверх ↑