Центри надання адміністративних послуг є ключовими установами

Версія для друкуВерсія для друку

Центри надання адміністративних послуг є ключовими установами для спрощення доступу громадян до послуг та процедур, які надаються державою. Завдяки ЦНАПам громадяни можуть отримати широкий спектр адміністративних послуг, не витрачаючи багато часу та зусиль.

Однією з важливих складових роботи центрів є створення офіційних вебсайтів, які інформують громадян та надають доступ до необхідної інформації.

«В області всі громади запровадили сайти для ЦНАПів. Тобто тепер їх мають 60 громад, – сказав заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації (CDTO) Володимир Когут. – Функціонування вебсайтів ЦНАПів відіграє важливу роль у комунікації державної інституції у сфері надання адміністративних послуг і мешканців громад. Значно полегшує доступ до інформації про послуги, а також підвищує зручність та ефективність обслуговування».

Основними перевагами функціонування сайтів ЦНАПів є:

- зменшення черг та скорочення тривалості очікування. Громадяни можуть попередньо дізнатися про порядок надання послуг та графік роботи, що допомагає зменшити час очікування в чергах;

- підвищення довіри. Прозорість та доступність інформації сприяють підвищенню довіри громадян до державних органів.

Веб-сайти оптимізовані для перегляду на будь-яких пристроях, включаючи настільні комп’ютери, ноутбуки, планшети, смартфони та є доступними для людей із порушеннями зору.

 

Наверх ↑