«Зроблено в Україні»: Держава частково компенсуватиме купівлю української техніки та енергообладнання

Версія для друкуВерсія для друку

«Зроблено в Україні»: Держава частково компенсуватиме купівлю української техніки та енергообладнання

Підприємства Полтавщини можуть отримати компенсацію в розмірі 15% за купівлю української техніки й енергообладнання. Уряд ухвалив нову програму для бізнесу та підтримки вітчизняних виробників. Вона охоплює широкий спектр товарів: від енергообладнання до автобусів, фургонів, тралів, будівельної, комунальної й спецтехніки. Для виробників головна умова – вітчизняне виробництво, локалізація не менше 40%.

Про це розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Уже цього року отримати компенсацію можна за товари, придбані від старту програми та до 1 грудня. За техніку, яку закупили пізніше, нараховуватимуть 15% наступного року. Покупцеві для участі в програмі потрібно подати заявку до Мінекономіки в електронній формі, перелік товарів та пакет документів. Детальніше – за посиланням. Придбане за програмою не можна перепродати протягом трьох років.

«Ініціатива допоможе не лише підтримати виробників енергообладнання та галузь машинобудування, а й оновити техніку підприємствам. Купувати українське – вигідно», – наголосив Філіп Пронін.

Довідково.

Державна політика «Зроблено в Україні», започаткована Президентом України, має на меті залучення інвестицій для розвитку українських виробників, збільшення виробництва продукції із високою доданою вартістю та стимулювання попиту на українські товари. Адже підтримка виробників – це збільшення виробництва, стабільна економіка, нові робочі місця, гроші в бюджет і на підтримку ЗСУ.

 

Наверх ↑