56 територіальних громад Полтавщини мають власні стратегії місцевого розвитку

Версія для друкуВерсія для друку

56 територіальних громад Полтавщини мають власні стратегії місцевого розвитку

У Полтавській ОВА на онлайн-нараді з представниками 16 територіальних громад обговорили питання оновлення місцевих стратегій розвитку з урахуванням змін, що були внесені до Державної стратегії регіонального розвитку. На різних стадіях розробки перебувають проєкти стратегії у 19 громадах. До процесу оновлення планують долучитись ще 5 громад.

У ході зустрічі фахівці Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА наголосили на важливості дотримання процедури розробки та затвердження стратегічних документів, обов’язкової відповідності термінів місцевих стратегій державній та обласній стратегіям.

За підсумками рекомендацій, наданих на попередній онлайн нараді, 3 громади області – Лютенська, Мачухівська та Ромоданівська пройшли відбір на участь у пілотному проєкті з інклюзивного та просторового планування, відновлення та розвитку за підтримки ПРООН у Україні в межах проєкту UNDP «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні» та матимуть експертну підтримку з розробки стратегічних документів.

Загалом на сьогодні 56 територіальних громад (або 93%) мають власні стратегії місцевого розвитку, і це один з найвищих показників в Україні.

 

Наверх ↑