Глобинська громада доєднається до ініціативи «Здорові громади»

Версія для друкуВерсія для друку

Глобинська громада доєднається до ініціативи «Здорові громади»

До міста Глобине завітала команда Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров`я». Вони зустрілися з місцевим активом та обговорили плани щодо розвитку медичних і психосоціальних послуг в громаді.

У обговоренні взяли участь заступник директора Департаменту охорони здоров’я облвійськадміністрації Юрій Курилко,

генеральний директор ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Андрій Хайлов та в.о. директора КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР» Ніна Дурдикулиєва.

Гості розповіли, що метою Проєкту є зміцнення спроможності України попереджувати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю та захищати здоров’я усіх українців, у тому числі – вразливих груп, шляхом забезпечення доступу до базових послуг включно з послугами з охорони психічного здоров’я.

За підтримки Проєкту ініціатива «Здорові громади» об'єднує зусилля медиків, освітян, представників соціальних служб та бізнесу. Вони працюють у мультидисциплінарних командах над розбудовою спроможностей громад у наданні медичних та психосоціальних послуг, розширенням спектру профілактичних заходів та посиленням напрямку готовності та реагування на загрози громадському здоров`ю.

Ініціатива «Здорові громади» вже успішно реалізується в 5-ти територіальних громадах України: Жмеринській та Могилів-Подільській Вінницької області, Косівській Івано-Франківської області, Овруцькій Житомирської області та Фастівській Київської області.

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР»

 

Наверх ↑