ФОРМУЄМО ЗДОРОВІ ХАРЧОВІ ЗВИЧКИ У СУСПІЛЬСТВІ РАЗОМ, – ФІЛІП ПРОНІН

Версія для друкуВерсія для друку

Формуємо здорові харчові звички у суспільстві разом, – Філіп Пронін

Здорове і смачне харчування для школярів – амбітна і цілком реальна мета. На цьому зосереджена Стратегія реформування системи шкільного харчування. Етапи її реалізації обговорили на тематичній нараді за участі першої леді України Олени Зеленської та Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.  

«Упровадження реформи – за очільниками ОВА та місцевим самоврядуванням. Будь-яка якісна реформа – це колективна справа й колективна відповідальність. Сьогодні з нами також міжнародні партнери. Вони поруч від самого початку роботи над реформою. Дуже розраховуємо на вас у реалізації стратегії», – наголосила Олена Зеленська.

На засіданні розглянули основні цілі Стратегії та завдання, які будуть втілювати на місцях. Насамперед це налагодження якісних закупівель для закладів освіти та модернізація харчоблоків.

«Наша мета — забезпечити різноманітне, збалансоване і якісне харчування в школах і дошкільних закладах. Закликаю всіх відповідальних включатися в роботу, зокрема громади, адже від них залежатиме виконання практичних кроків», – зауважив Денис Шмигаль.

На Полтавщині активно працюють в цьому напрямі. В межах регіональної програми придбане спецобладнання для харчоблоків.

«Плануємо також реалізувати проєкти зі створення базових кухонь у 17 громадах і опорних кухонь у Білицькій та Градизькій громадах. У 2024 році передбачені 1,5 млрд грн субвенції на модернізацію їдалень в областях», – зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Окрему увагу приділяють в області підготовці й підвищенню кваліфікації кухарів.

«У закладах освіти мають працювати вмотивовані професіонали. Формуємо здорові харчові звички у суспільстві разом», – зазначив Філіп Пронін.

Наверх ↑