Комплексна послуга “єМалятко” для сімей з новонародженими дітьми

Версія для друкуВерсія для друку

Комплексна послуга “єМалятко” надає можливість батькам новонародженої дитини в одне звернення отримати кілька необхідних послуг, пов’язаних з народженням малюка.

З початку поточного року в області комплексною послугою ,,єМалятко” скористалось майже 2,5 тисячі сімей з новонародженими дітьми.

Послуга “єМалятко” складається з 9 послуг, 4 з яких є базовими (обов’язковими), а саме:

державна реєстрація народження та визначення походження дитини;

внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я;

реєстрація дитини у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з автоматичним формуванням унікального номера запису в ньому.

Інші додаткові 5 послуг надаються на вибір батьків, разом із  обов’язковим замовленням базових послуг. До цього переліку входять:

декларування місця проживання дитини;

призначення допомоги при народженні дитини;

надання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”;

видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;

призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. Послуга “єМалятко” надається батькам дитини, які є громадянами України, за умови:

якщо щодо дитини було видано медичний висновок (свідоцтво) про народження або судом ухвалене рішення про встановлення факту народження дитини;

на момент звернення за послугою факт народження дитини не зареєстровано органом державної реєстрації актів цивільного стану.

Заяву для отримання послуги ,,єМалятко” можна подати:

онлайн - через Портал Дія, в такому разі заява підписується шляхом накладення електронного підпису https://diia.gov.ua/services/yemalyatko;

оффлайн – звернувшись до ЦНАП; у відділі державної реєстрації актів цивільного стану або у закладі охорони здоров’я, що надає медичну допомогу при пологах (за умови співробітництва відділу державної реєстрації актів цивільного стану та закладу охорони здоров’я на підставі відповідного меморандуму).

Інформування заявника про надання послуг здійснюється засобами Порталу Дія.

У разі коли за результатом надання послуг передбачено видачу документа, такий документ може бути отриманий у відповідному державному органі (органі місцевого самоврядування), який надавав таку послугу. Якщо заява подана через ЦНАП чи у закладі охорони здоров’я, що надає медичну допомогу при пологах, - документ можна отримати у зазначених установах. Також документ може бути надісланий засобами поштового зв’язку за рахунок отримувача (крім випадку, коли фотокартки батьків та дітей старше 6 років з багатодітних сімей надаються під час отримання посвідчення).

 

Наверх ↑