На Полтавщині відкрили перший Хаб Доброчесності

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині відкрили перший Хаб Доброчесності

На базі опорного закладу «Омельницький ліцей» відкрили перший в Полтавській області Хаб Доброчесності. Реалізували ініціативу у межах освітнього форуму «Культура доброчесності в освітньому менеджменті як ключ до якісної освіти: від принципів до практики» за сприяння Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА, Офісу Доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції, ПАНО ім. М. В. Остроградського.

У форумі взяли участь заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, освітяни області.

«Освітній форму на тему доброчесності в освітньому менеджменті – це знакова подія для обміну досвідом та аналізу основних моментів щодо боротьби з можливими проявами корупції в освітній сфері, – зауважив Антон Чубенко. – Культура прозорості і доброчесності – це вимога сьогодення. Її інтеграція в освітні процеси потрібна всім: дітям, вчителям, батькам, педагогічним колективам. Учням це допоможе дізнатись, що таке доброчесність, у чому її цінність. Вчителям – знати власні права та застосовувати антикорупційні навички в роботі. Шкільним адміністраціям – вміти виявляти корупційні ризики в закладах освіти та запобігати їм. Батькам – стати партнерами для педагогів задля забезпечення прозорого і безпечного шкільного середовища».

Також підбили підсумки обласного конкурсу на кращий дизайн поштової марки «Сила Доброчесності», нагородили переможців.

«Обласний конкурс на кращий дизайн поштової марки «Сила Доброчесності» проводили у квітні з метою поширення та підтримки цінностей доброчесності серед учасників освітнього процесу, – зауважив Антон Чубенко. – Виховання почуття національної гідності, популяризація доброчесності та антикорупції для учнів і педагогів, посилення впливу дітей та молоді на життя громад – це ті конкретні цілі, яких вдалося досягти, проводячи конкурс. Його учасники показали гідні результати та проявили глибоке розуміння обраної тематки».

Перемогу здобула Катерина Чечотка, учениця Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №26. 2 місце посіла Яніна Базавлук, учениця Кременчуцької гімназії №20.

Також Антон Чубенко ознайомився із роботою в період воєнного стану Рокитненської гімназії, а також Омельницького ліцею.

 

Наверх ↑