НАЗК постійно акцентує на неприпустимості виникнення конфлікту інтересів між особами, які знаходяться у родинних, дружніх відносинах, спільно проживають тощо і одночасно працюють в умовах підпорядкування. Закон України «Про запобігання корупції» чітко виз

Версія для друкуВерсія для друку

НАЗК постійно акцентує на неприпустимості виникнення конфлікту інтересів між особами, які знаходяться у родинних, дружніх відносинах, спільно проживають тощо і одночасно працюють в умовах підпорядкування. Закон України «Про запобігання корупції» чітко визначає коло обмежень до спільної роботи таких осіб.

У першому півріччі 2024 року Національне агентство розпочало 105 моніторингів та контролів за виконанням актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, 93 з них завершено.

Загалом протягом перших 6 місяців поточного року було розглянуто 1110 повідомлень про корупцію. Затверджено та надіслано до спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції п’ять обґрунтованих висновків, в яких були виявлені ознаки корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Також винесено 12 приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших вимог та обмежень, передбачених Законом України «Про запобігання корупції».

Крім того, складено 17 протоколів за ст.ст. 172-4, 172-5, 172-7, 172-8, 172-9, 188-46 КУпАП.

НАЗК розробило великий комплекс навчальних матеріалів та освітніх курсів щодо запобігання конфлікту інтересів задля залучення максимальної кількості службовців до упередження та запобігання корупційним правопорушенням.

Детальніше про результати за 6 місяців: https://bit.ly/3S1Uyxu

 

Наверх ↑