Полтавська академія неперервної освіти ім. М. В. Остроградського провела обласний тренінг для учителів предмета «Захист України».

Версія для друкуВерсія для друку

Полтавська академія неперервної освіти ім. М. В. Остроградського провела обласний тренінг для учителів предмета «Захист України». На базі ліцею «Лідер» Пришибської громади вчителі провели «Один день як військовослужбовець».

Захід відкрив заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Антон Чубенко, який підкреслив пріоритетність військово-патріотичного виховання учнівської молоді в сучасних умовах.

«Роль вчителя у закладенні основ національної ідентичності дуже важлива. В умовах війни педагогам надзвичайно важливо постійно оновлювати багаж знань щодо змін, внесених до навчальної програми предмета «Захист України», – розповів Антон Чубенко. – Практичні навички, здобуті на таких тренінгах, сьогодні важливі для кожного українця. Знання мінної безпеки, екіпірування бійців, надання домедичної допомоги постраждалим, уміння користуватися зброєю – усе це дуже актуально в нинішніх умовах».

Заступник начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Едуард Бородай наголосив на важливості консолідації зусиль міжінституційної взаємодії для організації навчання учителів у сфері військово-патріотичного виховання.

Директор ПАНО ім. М.В. Остроградського Віталій Зелюк підкреслив, що захід є одним із циклу навчань із підвищення кваліфікації учителів предмета «Захист України», що проводить академія. З нового навчального року продовжиться підготовка учителів до впровадження нової програми з предмету, базуючись на використанні новітніх технологій, актуалізованих тем.

Педагоги пройшли підготовку в малих групах, поповнивши свої знання та розвинувши навички у сферах мінної безпеки, тактичного екіпірування, керування БпЛА, вогневої підготовки, основ тактичної медицини.

Наверх ↑