Приділяємо особливу увагу екологічним питанням, адже це – про здоров'я та добробут людей, – Філіп Пронін

Версія для друкуВерсія для друку

Приділяємо особливу увагу екологічним питанням, адже це – про здоров'я та добробут людей, – Філіп Пронін

Із робочим візитом Полтавщину відвідали Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрільць, голова Державного агентства водних ресурсів України Михайло Янчук, голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Смаль та тимчасово виконуючий обов’язки Голови Державної екологічної інспекції України Ігор Зубович.

Спільно з начальником Полтавської ОВА Філіпом Проніним та його першим заступником Богданом Корольчуком обговорили низку питань: від стану малих річок та берегоукріплення до будівництва сміттєпереробних потужностей.

«Приділяємо особливу увагу екологічним питанням, адже це – про здоров'я та добробут людей, – сказав Філіп Пронін. – Разом побували на Кременчуцькому водосховищі, в районі Мозоліївки, де необхідні берегоукріплювальні заходи. Цього року на об'єкт спрямовуємо кошти у співфінансуванні з обласного екофонду й за державною програмою. Обговорювали варіанти залучення ресурсів, щоб усі роботи на об'єкті завершити в поточному році. Водночас до питання варто підходити конструктивно й комплексно, думати на перспективу. Міністерство допоможе залучити до цього процесу стейкхолдерів».

Серед інших важливих важливих тем, які порушили, – меліорація в контексті використання водойм і поліпшення водності малих річок. Теж на порядку денному – будівництво сміттєпереробних заводів на Полтавщині. Обласна військова адміністрація продовжує співпрацю за підписаним торік меморандумом. Громади визначаються з ділянками, триває робота над розробкою Регіонального плану управління відходами, щоб залучити міжнародних донорів для фінансування розробки документації на майбутні об'єкти. У взаємодії з партнерами суттєво допомагає Міністерство.

«Завдяки синергії зусиль на всіх рівнях нам все під силу. Дбаємо про довкілля та природні ресурси разом», – зауважив Філіп Пронін.

 

Наверх ↑