Про соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб в Кременчуцькому районі.

Версія для друкуВерсія для друку

Про соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб в Кременчуцькому районі.

29.01.2024 відбулася оперативно-розпорядча нарада у заступника начальника Кременчуцької районної військової адміністрації Артема ДАЦЕНКА, щодо стану соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб в Кременчуцькому районі.

У період дії воєнного стану взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та видачу довідок забезпечують уповноважені особи територіальної громади або центру надання адміністративних послуг виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

Порядок обліку внутрішньо переміщених осіб визначений Законом України ,,Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” та Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 ,,Про облік внутрішньо переміщених осіб” (зі змінами).

На сьогодні, в територіальних громадах Кременчуцького району Полтавської області на обліку перебувають 51 739 внутрішньо переміщених осіб, з них найбільш вразливі категорії становлять: діти до 18-ти років – 10 944 особи, пенсіонери – 10 474 особи, особи з інвалідністю – 2 497 осіб, багатодітні сім’ї – 18.

У Кременчуцькому району Полтавської області допомогу на проживання із державного бюджету отримують 31 154 внутрішньо переміщені особи - це у середньому 62 млн. гривень на місяць.

 

Наверх ↑