Своєчасна сплата ЄСВ гарантує громадянам право на соціальний захист

Версія для друкуВерсія для друку

Своєчасна сплата ЄСВ гарантує громадянам право на соціальний захист

Сьогодні, 31.01.2024, відбулося засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) пенсій, стипендій та інших соціальних виплат щодо заборгованості з відшкодування єдиного соціального внеску у Кременчуцькому районі.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області станом на 01.01.2024 по Кременчуцькому району заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування становить 47370,6 тис.грн по 2261 боржнику, в тому числі: юридичні особи – 329 боржників на суму 15648,9 тис.грн; фізичні особи (ФОП) – 1932 боржника на суму 31721,7 тис.грн.

По всім боржникам постійно здійснюються заходи щодо погашення заборгованості по єдиному внеску, а саме:

  • формуються вимоги про сплату боргу (недоїмки) та направляються боржникам;

  • у разі несплати формуються узгоджені вимоги про сплату боргу (недоїмки) та направляються до органів виконавчої служби.

В ході засідання члени робочої групи акцентували увагу на своєчасній сплаті ЄСВ, що гарантує громадянам право на соціальний захист. Адже несвоєчасно сплачені кошти – це неотримані пенсії, недофінансовані медицина, освіта, культура та інші соціальні виплати громадянам. Прийнято рішення звернутися до територіальних громад для вжиття всіх необхідних заходів з метою скорочення заборгованості. 

 

Наверх ↑