В Україні стартував перший грантовий конкурс для підтримки економічної спроможності молоді

Версія для друкуВерсія для друку

05 липня 2024 року Український молодіжний фонд у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний банк розвитку KfW оголосив про старт першого грантового конкурсу «Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії».

Програма охопить, зокрема, Київську, Чернігівську, Житомирську, Харківську, Львівську, Закарпатську, Полтавську, Запорізьку, Миколаївську, Кіровоградську, Дніпропетровську та Волинську області, а також низку територіальних громад. Загальний бюджет становить майже 4 мільйони гривень, а максимальна допустима сума одного гранту становить 380 тис. грн.

Грант націлений для всіх українських роботодавців, які готові працевлаштувати випускників професійно-технічних навчальних закладів без досвіду роботи. Загалом очікується допомогти від 10 до 50 роботодавцям. Ними можуть стати як юридичні особи (незалежно від організаційно-правової форми, форми власності та підпорядкування), так і фізичні особи-підприємці.

Умови конкурсу:

роботодавець у своїй команді має не менше 30% працівників/працівниць віком до 35 років,

має підтвердити (рекомендаційними листами від партнерських організацій або ж публікаціями в медіа чи Інтернеті) залученість тим, чи іншим чином до молодіжної роботи: тобто, спрямовувати діяльність на розв’язання соціальних проблем молоді й задоволення їх потреб. Це може бути у форматі проведених заходів, створених некомерційних продуктів чи благ, реалізованих окремих проєктів.

Пропонований грантовий конкурс орієнтований на українську молодь від 16 до 21 років, яка зацікавлена у здобутті першого офіційного працевлаштування за спеціальністю без досвіду роботи. Завдяки гранту передбачається працевлаштування молодих людей, менторську підтримку із можливістю продовження роботи на підприємстві, в установі, компанії, залучення до корпоративної культури і підвищення рівня економічної самостійності молоді.

Деталі конкурсу за посиланням, кінцева дата подачі заявок до 7 серпня 2024 року. В разі виникнення питань чи пропозицій – прохання звертатись на uyf.inbox@gmail.com. або за тел. 246 62 36.

 

Наверх ↑