Запрацювали урядові програми для підвищення енергонезалежності

Версія для друкуВерсія для друку

На рівні держави запрацювали фінансові програми для підвищення енергонезалежності споживачів. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Допомогти енергосистемі країни може кожен із нас. Мешканці області, місцевий бізнес, ОСББ та ЖБК можуть скористатися фінансовими програмами. Вони сприяють нарощуванню потужностей шляхом встановлення альтернативних джерел енергії», – розповів Філіп Пронін. 

Кредит під 0% для фізосіб на придбання генеруючих установок, що виробляють електроенергію з альтернативних джерел. Сума – до 480 тис. грн, термін – до 10 років.

Програма "ГрінДІМ" – компенсація до 70% вартості обладнання сонячних електростанцій та/або теплових насосів для ОСББ та ЖБК. Суми компенсації: до 1 млн грн на встановлення СЕС, до 2 млн грн –  теплових насосів, до 3 млн грн – одночасно СЕС і теплового насоса.

«Доступні кредити 5-7-9» для ОСББ та ЖБК на придбання і встановлення сонячних панелей, інверторів, систем зберігання електроенергії, допоміжного обладнання. Сума – до 5 млн грн, термін – до 5 років під 7%. Програма актуальна також для малого і середнього бізнесу. Кредит до 150 млн грн можна використати для встановлення газотурбінних, газопоршневих чи біогазових генерувальних установок. Термін – до 10 років.

Для великих підприємств доступні пропозиції пільгового кредитування до 25 млн євро. Термін – до 5-7 років. Базова відсоткова ставка для кредитів у національній валюті: на перший рік – 13,5% річних або UIRD3M+0,5%, з другого року – плаваюча, але не більше UIRD12M + 3%.

Більше подробиць – за номером урядової гарячої лінії з питань енергетики «СТРУМ»1549.

«Енергостійкість країни – наша спільна справа. Консолідуємо зусилля задля результату», – зауважив Філіп Пронін.

 

Наверх ↑