Частина пенсіонерів, що продовжують працювати, одержать у червні підвищені пенсії з доплатою за квітень і травень

Версія для друкуВерсія для друку

Частина пенсіонерів, що продовжують працювати, одержать у червні підвищені пенсії з доплатою за квітень і травень

Наприкінці травня Головне управління Пенсійного фонду Полтавщини провело автоматичний перерахунок пенсій пенсіонерам, що продовжують працювати, відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Такий перерахунок здійснюється щороку з 1 квітня за даними реєстру застрахованих осіб на підставі поданих страхувальниками звітів про сплату єдиного внеску за січень та лютий.

Право на перерахунок визначає страховий стаж, набутий людиною на 1 березня року, в якому він проводиться. Збільшення пенсії залежить від зарплати і тривалості страхового стажу та визначається для кожного пенсіонера індивідуально.

         Умови для зазначеного перерахунку такі:

         - після призначення/попереднього перерахунку пенсії людина продовжувала працювати та набула не менше 24 місяців страхового стажу;

         - пенсіонер набув менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення/попереднього перерахунку пройшло не менше двох років.

            Статистика свідчить, що на Полтавщині налічується нині близько
410 тис. одержувачів пенсійних виплат. З них понад 91 тис. продовжують офіційно працювати. Для того, щоб знайти для пенсіонера найбільш вигідні умови, перерахунок проводився за двома напрямками – або лише з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або - у разі доцільності - з урахуванням стажу та заробітної плати, набутих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. У першому випадку на Полтавщині перерахували понад 22,3 тис. пенсій (середнє підвищення 114 грн), у другому – понад 4,5 тисяч (середнє підвищення 241 грн).

         Виплата перерахованих пенсій буде проводитись у червні з доплатою за квітень і травень.

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області

 

 

Наверх ↑